JRK Kladno – Planeta dinosaurů 2 – Elita mezi predátory

S logem Hollywood Classic Entertainment, nicméně v režii společnosti JRK Kladno pokračuje ve středu 26. června 2013 vydávání dokumentárního seriálu z kolekce BBC, současně vysílaného na obrazovkách ČT, ke koupi bude Planeta dinosaurů 2 – Elita mezi predátory za 99,- Kč.

Televizní upoutávka praví:

Draví dinosauři nežili jen na souši. Poslední nálezy paleontologů pomohly objevit nový druh mezi obrovitými mořskými predátory. Vládl oceánům v období konce jury, tedy asi před 150 miliony let.

Dnes se budeme věnovat dravým dinosaurům. Vrátíme se zpátky v čase do dob, kdy po zemi kráčeli první obrovití predátoři. Během druhohor se vyvíjely nové a nové druhy masožravých dinosaurů, které se šířily do všech koutů této planety, dokud jejich poslední generace nepozvedla lovecké umění na tu nejvyšší roveň – slavní tyranosauři. Draví dinosauři ale nežili jen na souši. Poslední nálezy paleontologů pomohly objevit nový druh mezi obrovitými mořskými predátory. Vládl oceánům v období konce jury, tedy asi před 150ti miliony let, kdy většina Evropy připomínala dnešní Bahamské ostrovy. V té době byly zdejší teplé mořské vody domovem i jiných velkých predátorů. Někteří z nich po sobě zanechali zvláštní stopy.

Náhled zadní strany obalu uvádí (převzato včetně pravopisných chyb):

Provede vás okolo světa v průběhu milionů let., V dokumentu jsou užité nejnovější grafické technologie, aby přivedli k životu ty nejúžasnější tvory, kteří kdy žili. Všichni dinosauří které uvidíte objeví byli objevení v posledních deseti letech jejich objev zapřičinil přepsání pravěké historie.

Paleontologové nyní zjistily že dinosauži kteří se rozšířili po celém se vyvinuli v tvory natolik monstrózní, děsivé a bizardní že vedle nich tyranosaurus rex vypadá jako krotké zvířátko. Naprosto dokonalý vizuální zážitek doplněný o zajímavá fakta, ohromující akce a fascinující tvory.

Draví dinosauři nežili jen na souši. Poslední nálezy paleontologů pomohly objevit nový druh mezi obrovitými mořskými predátory. Vládli oceánům v období konce jury, tedy asi před 150 miliony let.

Zadní strana

Žánr: Dokumentární / Animovaný

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2011

Délka: 50 minut

Původní název: Planet Dinosaur

Světová premiéra: 14. září 2011 – Velká Británie

Režie: Nigel Paterson

Scénář: Nigel Paterson, Tom Brass

Produkce: Sara Kenney, Andrew Cohen

Hudba: Ilan Eshkeri

Střih: Beverly Maguire

Společnost: Jellyfish Pictures

Komentář: John Hurt

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný