Bontonfilm – Vlkodlak

I když stále nikdo není schopen potvrdit ani minulý titul, inzerce v novinách FEXu uvádí další Bontonfilmem nabízený titul Vlkodlak na stejně podezřelý termín v neděli 12. června 2011 za cenu 99,- Kč. O to podivnější, že web Bontonu udává v prodeji pár posledních kusů za 218,- Kč… Když je Měsíc v úplňku, legenda ožívá.

Od chvíle, kdy ve filmové klasice studia Universal zoufalý vlkodlak poprvé zavyl na Měsíc, uplynulo už skoro sedmdesát let, přesto postava spořádaného člověka, který se pod vlivem úplňku mění v krvelačnou bestii, nepřestává diváky fascinovat. V nejnovějším zpracování legendy najdete Oscarové herce Benicia Del Tora, Anthonyho Hopkinse a čím dál populárnější Emily Blunt.

Éra dětství skončila pro Lawrence Talbota té noci, kdy mu zemřela matka. Ve snaze zapomenout opustil ospalé rodné panství Blackmoore a vydal se do světa. S rodinou se znovu spojil až díky snoubence svého bratra, Gwen Conliffeové, která ho poprosila o pomoc v pátrání po budoucím manželovi, jenž beze stopy zmizel.

Unavený šlechtic se po mnoha letech vrací na rodinnou usedlost. Doma se znovu setkává se svým odcizeným sarkastickým otcem a ihned se pouští do bratrova hledání… Čeká ho hrůzostrašná legenda o krvelačném monstru s nadlidskou silou, které se po nocích toulá po okolí a vraždí vše živé. Lawrence je vůči těmto povídačkám zpočátku imunní, ale brzy odhaluje, že místní vesničany zabíjí monstrum s neukojitelnou chutí po krvi.

Záhadu přijíždí vyšetřovat i nedůvěřivý inspektor Scotland Yardu Aberline. Postupně ale začíná sestavovat děsivou skládanku, jejímž ústředním dílkem je starodávné prokletí, které ty, kdo jsou jím zasaženi, za úplňku proměňuje ve vlkodlaky. Aby prověřil míru pravdivosti této legendy a zároveň ochránil budoucí švagrovou, kterou začal bezmezně milovat, vydá se za plného měsíčního svitu na „procházku“ po blackmooreských lesích, aby ono nebezpečné monstrum vypátral a zabil. Pokud samozřejmě vůbec existuje.

Když se Lawrence vydává na trestnou výpravu, zdaleka ještě netuší, jak moc ho tato noc změní. Na stopě děsivé stvůře míří vstříc svému hrozivému osudu…

Na imdb.com 60, na csfd.cz o procento víc: Nevýrazný, zbytečný, veledlouhý stylový horor, kde s hereckým obsazením soupeří digitální triky – aspoň že se tvůrci nebáli krve.

Zadní strana dosavadního vydání

Žánr: Drama / Horor / Thriller

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 114 minut

Původní název: The Wolfman

Světová premiéra: 27. ledna 2010 – Itálie, Řím

Kinopremiéra v ČR: 18. února 2010

Režie: Joe Johnston

Námět: Curt Siodmak (scénář z roku 1941)

Scénář: Andrew Kevin Walker, David Self

Produkce: Bill Carraro, Sean Daniel, Benicio Del Toro, Ryan Kavanaugh, Stratton Leopold, Jon Mone, Scott Stuber, Rick Yorn

Hudba: Danny Elfman

Kamera: Shelly Johnson

Střih: Walter Murch, Dennis Virkler, Mark Goldblatt

Kostýmy: Milena Canonero

Společnost: Universal Pictures / Relativity Media / Stuber Pictures Productions

Natáčeno: Black Park, Iver Heath, Buckinghamshire, Velká Británie / Bourne Woods, Farnham, Surrey, Velká Británie / Castle Combe, Wiltshire, Velká Británie / Chatsworth House, Edensor, Derbyshire, Velká Británie / Lacock, Wiltshire, Velká Británie / Old Royal Naval College, Greenwich, London, Velká Británie / Pinewood Studios, Iver Heath, Buckinghamshire, Velká Británie / Richmond Theatre, The Green, Richmond, Surrey, Velká Británie / Stowe Gardens, Stowe, Buckinghamshire, Velká Británie

Hrají: Simon Merrells (Ben Talbot), Gemma Whelan (Gwenina služebná), Emily Blunt (Gwen Conliffová), Benicio Del Toro (Lawrence Talbot), Mario Marin-Borquez (mladý Lawrence), Asa Butterfield (mladý Ben), Cristina Contes (Solana Talbotová), Anthony Hopkins (Sir John Talbot), Art Malik (Singh), Malcolm Scates (řezník), Nicholas Day (plukovník Montford), Michael Cronin (Dr. Lloyd), David Sterne (Kirk), David Schofield (konstábl Nye), Roger Frost (reverend Fisk), Rob Dixon (statkář Strickland), Clive Russell (MacQueen), Oliver Adams (cikán), Geraldine Chaplin (Maleva), Emil Hostina (cikán – medvědář), Rick Baker (cikán – první zabitý), Emily Cohen (cikánská dívka), Jessica Manley (cikánská matka), Dave Fisher (cikán), Olga Fedori (dcera Malevy), Hugo Weaving (Abberline), Lorraine Hilton (paní Kirková), Antony Sher (Dr. Hoenneger), John Owens (lékař), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, maďarsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: Vynechané scény

Prodloužená režisérská verze obsahuje 16 minut záběrů, které jste nikdy neviděli v kinech