Aha! – Prci, prci, prcičky

Páteční Aha! nám předloží 6. června 2008 první film dnes již šestidílného cyklu, který rozpoutal napodobovací mánii a o němž se snad dá tvrdit, že vytvořil nový styl komedií o mladých pro mladé. Prci, prci, prcičky za 41,- Kč o největším životním problému jedné čtveřice – všichni jsou ještě panici.

Psal se rok 1998 a jistí bratři Weitzovi zrovna přemýšleli, co by se tak v dnešní době mohlo narvat do filmu pro mladé, aby to bylo něco výjimečného, davy pubescentů na to proudily ještě půl roku po premiéře a hlavně, dobrovolně a rádi za to platily. To přemýšlení netrvalo moc dlouho. Mladými samozřejmě hýbe sex a je s podivem, že to někoho nenapadlo dřív. A jak to bylo dál, to už všichni známe moc dobře.

Jim, Oz, Finch a Kevin jsou čtyři exempláře nepoznamenaných ve stejném ročníku. Už pomalu biflují maturitní otázky, ale dosud stále nosí „cejch“ panice. I když teorii mají zvládnutou více než dokonale, příležitost stále nikde. A tak se tihle čtyři domluví na mejdanu u spolužáka Stiflera, kdy se frajer Sherman chlubí, že přišel o panictví. Uzavřou smlouvu, že budou „skórovat“ společně a dřív, než jim skončí škola, týmově pohřbí svoji chlapeckou nevinnost. Současně si však dají podmínku, že nesmí jít o placenou službu prostitutky.

Pochopitelně, že nikdo nechce být poslední a tak se balí jako o závod. Každý na to jde jinou cestou – Jim má zálusk na exotickou slovanskou baletku Nadiu, která od něho chce doučovat historii a to ve cvičebním úboru. Předčasnou ejakulací však promarní příležitost, kdy ji má u sebe v pokoji. Navíc se neúmyslně postará o její vyhození ze školy, protože se nechá kamarády přesvědčit, aby dění ve svém pokoji přenášel pomocí webové kamery do jejich počítačů a omylem vše odešle také do počítače školního.

Pohledný Kevin to má jednoduché, je už dávno zadán. Ale jeho dívka Vicky pořád čeká na správné místo a správný čas. Pokouší se ji přemluvit, ale postupem času zjišťuje, že sex není zase tak důležitý. Sportovec Oz zkouší být více citlivý a začne zpívat v jazzovém spolku. Ze začátku se mu to moc nedaří, ale později slaví úspěchy u roztomilé sboristky Heather a jako jediný snad nalezne pravou lásku. A intelektuál Finch po trapase na dívčích záchodech musí prozkoumat jiné vody, mnohem starší a vyspělejší.

Krátce před maturitním večírkem se čtyři panici opět sejdou a domluví se, že nemá cenu se přemáhat jen kvůli dohodě. Navíc si každý z nich začíná uvědomovat, že v jejich vztazích jde o mnohem víc než jen o první erotické zkušenosti.

Žánr: Komedie / Erotický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 92 minut

Původní název: American Pie

Světová premiéra: 9. července 1999 – USA

Premiéra v kinech ČR: 7. října 1999

Režie: Paul Weitz

Scénář: Adam Herz

Produkce: Chris Bender, Louis G. Friedman, Chris Moore, Craig Perry, James B. Rogers, Chris Weitz, Warren Zide, Adam Herz

Hudba: originál David Nessim Lawrence, + Craig Bullock, Charles Stan Frazier, Matthew Murphy Karges, Mark McGrath, Rodney Sheppard

Kamera: Richard Crudo

Společnost: Newmarket Capital Group / Summit Entertainment / Universal Pictures

Natáčeno: Kalifornie, USA (Monrovia, Long Beach, Lake Sherwood, Los Angeles, Venice)

Hrají: Jason Biggs (Jimmy Levenstein), Chris Klein (Chris Oz Ostreicher), Thomas Ian Nicholas (Kevin Myers), Alyson Hannigan (Michelle Flahertyová), Shannon Elizabeth (Nadia), Tara Reid (Victoria Vicky Lathumová), Eddie Kaye Thomas (Paul Finch), Seann William Scott (Steve Stifler), Eugene Levy (Jimův otec), Natasha Lyonne (Jessica), Mena Suvari (Heather), Jennifer Coolidge (Stiflerova máma), Chris Owen (Chuck Sherman), Eric Lively (Albert), Molly Cheek (Jimova matka), Lawrence Pressman (trenér), Clyde Kusatsu (učitel angličtiny), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 5.1, 2.0 česky, 2.0 maďarsky

Titulky: česky, anglicky, maďarsky,bulharsky, turecky, slovinsky, chorvatsky, rumunsky, komentář sexuologa

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: 3D menu, které vás vezme na poslední večírek filmu, Film o filmu, Filmová upoutávka, Biografie herců, Legrační scény, které byly nakonec vystřiženy, Komentář o sexu od MTV natočený speciálně pro DVD, Odkazy na webové stránky, Hra na DVD-ROM, Hudební videoklip