Sobotní Sport s DVD – Nukleární cíl

Sport v sobotu 23. srpna 2008 nabídne Nukleární cíl za 49,– Kč. Další doklad toho, o čem již v souvislosti s Wesley Snipesem byla řeč, další film určený rovnou pro videotrh.

Ozbrojený a extrémně nebezpečný střelec ve výbušném akčním thrilleru, ve kterém není nic, jak se zdá na první pohled. Rusku hrozí jaderné nebezpečí a zachránit ho dokáže jen jediný muž: Střelec. Elitní tajný agent amerických zvláštních jednotek dostal za úkol vyřadit z provozu jadernou elektrárnu před tím, než její reaktor vyhodí do vzduchu teroristé. Střelci se podaří proniknout do přísně střeženého zařízení, označit cíl pro americké rakety a nyní připravuje svůj únik. Když ale zjišťuje, že to budou samotné rakety a ne teroristé, kdo způsobí jadernou katastrofu, je mu jasné, že na něj někdo nastražil past. A tak začíná souboj s časem, kdy se musí pokusit dostat výbušniny mimo určený terč. Exploze by totiž způsobila smrt tisíců lidí a zkázu dvou světových mocností.

A opět nějaké citace:
Další ultra levný akčňák. Zpočátku hodně nudí, při akci vyvolává smích a na závěr jen nevěřící kroucení hlavou nad stupidní zápletkou. Ale vezmu-li to kolem a kolem, jednou se na to podívat dá.

I animované postavičky mají víc života.

Žánr: Thriller / Akční / Dobrodružný
Země původu: USA
Rok vzniku: 2005
Délka: 91 min.
Původní název: The Marksman
Světová premiéra: 6. září 2005 na DVD
Režie: Marcus Adams
Scénář: Travis Spangler, Tyler Spangler, J.S. Cardone, Andy Hurst
Produkce: David Alvarado, J.S. Cardone, Richard L. Fox, Alwyn Kushner, Donald Kushner, Alison Semenza, Pierre Spengler, Andrew Stevens
Kamera: Michael Slovis
Společnost: Andrew Stevens Entertainment / Castel Film Romania
Natáčeno: Castel Film Studios, Bukurešť, Rumunsko

Hrají: Wesley Snipes (Painter), Emma Samms (Amanda Jacks), William Hope (Johnathan Tensor), Anthony Warren (kapitán Naish), Peter Youngblood Hills (Hargreaves), Ryan McCluskey (Rodgers), Warren Derosa (Orin), Christiaan Haig (Hightop), Dan Badarau (genrál Egor Zaysan), Serge Soric (Andrey Flintov), Gelu Nitu (ministr Viktor Ivanov), Matt Salinger (generál Parent), John Guerrasio (tajemník Cummings), Ian Aspitel (major Devro), Peter Swander (seržant Hill), Johnny Myers (Arthur Moffit), Vlad Ivanov (Mikhail Beslan), Mihai Dinvale (Ilya Chikal), Tania Popa (Valentina Benkova), a další

Údaje o DVD: (vydavatel Bonton):
Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky, anglicky, maďarsky, polsky
Titulky: česky, anglicky, arabsky, bulharsky, dánsky, finsky, francouzsky, hebrejsky, hindsky, holandsky, chorvatsky, italsky, islandsky, maďarsky, německy, norsky, polsky, portugalsky, rumunsky, řecky, slovinsky, španělsky, švédsky, turecky (fakt to na obalu všechno píšou)
Obraz: barevný 16:9 (1,85:1)
Bonus: nic