Blesk – Kačer Daffy a jeho kamarádi

Deník Blesk oznámil na příští období vydávání titulů ze světa Looney Tunes a tak v úterý 19. srpna 2008 dětem a jejich rodičům za 49,– Kč nabídne první z nich pod názvem Kačer Daffy a jeho kamarádi. Ovšem bohužel bližší podrobnosti k dispozici nejsou, tudíž seznam příběhů či použitý dabing bude znám nejspíš až přímo v den vydání.

Kačer Daffy se nebojí nikoho a ničeho. Jediné nebezpečí, které si však samozřejmě nepřipouští, představuje pro jeho vlastní osobu on sám. Proto Daffyho souboje s marťany, králíčkem Bugsem, Speedy Gonzalesem nebo prasátkem Porkym jen málokdy dopadnou pro užvaněného kačera dobře, ale Daffy to nevzdává. Má tolik energie, že jej nemůže zastavit žádná překážka. Je nepoučitelný a svéhlavý, jenže sebevědomí vede Daffyho neomyslně na místo, kde dostane nevětší ránu. Proto je kačer Daffy komik, který vás nenechá ani na okamžik v klidu.

Daffy Duck neboli bláznivá kachna je hrdinou kreslených seriálů Looney Tunes a Merrie Melodies společnosti Warner Bros.

Postava tohoto kačera se poprvé objevila na plátně 17. dubna 1937. Od té doby byl hrdinou mnoha krátkých filmů, ale i celovečerních kombinovaných komedií.

U nás je dozajista znám on i jeho přátelé z televizního vysílání, pokud ale čirou náhodou jste světem těchto animovaných postav netknutí, pak se s nimi můžete seznámit třeba tady. A jak zmiňované celovečerní filmy, tak i nejrůznější výběry z příběhů již dříve vyšly i na DVD za „běžné“ ceny.

Po vydání můžeme doplnit, že DVD obsahuje 7 příběhů:
1. Daffy míří na jih (5:29)
2. Kačer pod pantoflem (6:46)
3. Upejpavá návnada (6:57)
4. Bez peněz do hospody nelez (7:57)
5. Západ na divoko (6:56)
6. Našrocený Daffy (7:17)
7. Turistická sezóna (5:55)

Žánr: Animovaný / Pohádka / Rodinný
Země původu: USA
Původní název: Looney Tunes: Daffy Duck
Společnost: Warner Home Video

Jakékoli technické údaje o DVD by v tuto chvíli byly opět fikcí – po vydání můžeme doplnit:

Údaje o DVD:
Délka:  48 minut
Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky
Titulky: žádné
Obraz: barevný PAL DVD5 4:3
Bonus: žádný