DVDMAG 2007/09 – Srdce je zrádná děvka, Utajený

Po přázdninovém dvojčísle časopis DVDMAG vychází opět jako běžné jednočíslo. Na obálce se hrdě vypíná Shia LaBeouf a jako přílohy si koupíte opět dvě DVD, tentokrát s filmy Srdce je zrádná děvka a Utajený.

Srdce je zrádná děvka

USA / Velká Británie / Francie / Japonsko, 2004, 94 min
Hrají: Asia Argento, Tom Sizemore, Jimmy Bennett, Marilyn Manson, Ben Foster, Jeremy Renner
Režie: Asia Argento

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí – to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem.

Originální název: Heart Is Deceitful Above All Things
Scénář: Asia Argento, Alessandro Magania
Hudba: Marco Castoldi, Billy Corgan, Kim Gordon
Kamera: Eric Alan Edwards
Střih: Jim Mol
Kostýmy: Mel Ottenberg
Speciální efekty: Ray Bivins

Utajený

Drama / Thriller, Francie, 2005, 117 min
Hrají: Juliette Binoche, Daniel Auteuil, Maurice Bénichou, Annie Girardot,
Nathalie Richard, Walid Afkir, Bernard Le Coq, Daniel Duval, Assa Maga, Lester Makedonsky
Režie: Michael Haneke

George (Daniel Auteuil), pracovník TV, dostane zvláštní balíček obsahující video s ním a jeho rodinou tajně natočený materiál a znepokojivé kresby, jejichž smysl je dost nesrozumitelný. Netuší, kdo mu mohl zásilku poslat. Sekvence na videu jsou postupně osobnější, což naznačuje, že odesílatel zná George již delší dobu. George cítí nebezpečí a bojí se o svou rodinu. Rozhodne se navštívit policii, ta však odmítne jakoukoliv pomoc, protože ze zásilky není zřejmá žádná konkrétní hrozba…

Více o filmu utajený se dočtete v článku Skrytý režiséra Hanekeho nejlepším evropským filmem, který jsme publikovali v únoru tohoto roku.

Z obsahu časopisu:
NEWS
Filmové novinky a zajímavosti s čerstvým datem výroby
Transformers
Miliony let trvající válka mezi Transformery se přesouvá i na naši planetu. Našel se tu totiž zdroj energie, který by mohl jednou provždy zastavit bitvy nebo také zajistit nadvládu zla nad vesmírem. O tom všem nám ve víru výbuchů a adrenalinové akce vypráví Michal Bay.

FENOMÉN TRANSFORMERS
Co jsou vlastně Transformers? Hračky pro děti? Ne – je to kult! Zatímco u nás zájem o hyperaktivní autíčka nikdy nebyl tak obrovský, za velkou louží a v Asii se těší zájmu dodnes. Jejich mytologie je spletitá a složitá – budovaly ji totiž nejen série hraček, ale také animované seriály nebo komiksy. Existuje však několik zásadních milníků a na ně se společně s rautory článku mrknete.

Smrtonosná past 3
Že třetí film v sérii nemusí být vždy odpadní výblitek, dokazuje policista John McClane stojící nahý uprostřed Harlemu s cedulí „Nesnáším negry“. Bruce Willis a nabušené dva disky jsou dobrou odpovědí na otázku „Co si dneska večer pustíme?“.

Paprika
Obrazová animovaná hostina plná originálních a naprosto nečekaných nápadů. Neznámý terorista, zařízení umožňující vstupovat do lidských snů a dívka Paprika, terapeutický to snový přelud – prostě pořádné japonské anime.

Robocop
Režisérská dvoudisková edice plná bonusů přináší zpět do našich strojů plechového poldu. Ano, hláška „ Živý nebo mrtvý, půjdeš se mnou“ zase zazní z obývacích pokojů – tentokrát pěkně česky.
HD news
Novinky ze světa vysokého rozlišení
Hardware
vybíráme vynikající kousky pro dovybavení vašeho domácího kina
přehled DVD půjčoven v ČR
Photos © 20th Century Fox – All Rights Reserved