Vapet vás baví – Dva nosáči tankují super

 

Na čtvrtek 6. března 2008 připadá vydání dalšího titulu v edici Vapet vás baví. Tentokrát by to měl být za 38,- Kč film Dva nosáči tankují super, postarší německá komedie, navazující na předchozí film(y). 

 

Jedním z nejcennějších exponátů městského muzea jsou Tygří oči, dva velké diamanty v ceně šesti milionů marek. A právě ty přišli ukrást lupiči. Když se rozdrnčí poplašné zařízení, ukryjí zločinci kameny do dvou nádherných motorek vystavených v přízemí. Den nato tam zabloudí naši staří známí Mike a Thomas, náhodou jsou stotisícími návštěvníky – a vyhrávají ony motocykly! Jedinou podmínkou k převzetí výhry je podniknout reklamní cestu Německem… s lupiči v zádech!

Německá komedie o dvou kamarádech a jejich dobrodružství se dvěma ukradenými diamanty ukrytými ve dvou motorkách. Jmenují se Mike a Tommy a do všeho se zapletli zcela nevědomky. Mike si jednoho rána potřebuje ulevit a nejblíže se zdají být toalety místního muzea, kde právě probíhá autosalón. Mike s Tommym předběhnou návštěvníky čekající ve frontě a vběhnou přímo do náruče pořadatelům. Ti Tommymu, který se stal stotisícím návštěvníkem výstavy, poblahopřejí a předají cenu – dvě unikátní tříkolové motorky Super-Trikes MF 1. Podmínkou ovšem je, že s nimi podniknou propagační cestu. Kamarádi nadšeně souhlasí a vybaveni poukázkami na jídlo v podnicích s hamburgery a kempinkovým zařízením, vydají se okamžitě na cestu. Netuší, že v noci se čtyři lupiči pokusili uloupit z jiné části muzea dva diamanty zapůjčené ze sbírek maharádži z Bangloru. Policie však zakročila a dva z lupičů zatkla. Dalším dvěma se podařilo oba diamanty, nazývané tygří oči, každý v hodnotě 3 miliony marek, nepozorovaně ukrýt na nádržích vystavených motorek. Netrvá tedy dlouho a nosáči mají v patách pronásledovatele, kteří chtějí za každou cenu získat diamanty zpět. Gangsteři netuší, že Mike a Tommy už diamanty nemají, protože je darovali dvěma hezkým stopařkám. V noci je gangsteři přepadnou a vynutí si jejich slib, že diamanty vrátí. Ani to se však neobejde bez řady honiček, zmatků a bláznivých situačních gagů.

Snímek, který na první pohled připomíná styl bláznivých italských komedií, je postaven na tradiční komice odpovídající vkusu německého publika a vznikl v roce 1984 v režii Dietera Pröttla. Scénář napsali zpěvák Mike Krüger a televizní hvězda Thomas Gottschalk, kteří si také zahráli titulní role. Snímek, který je v pořadí již třetím filmovým dobrodružstvím „dvou nosáčů“ měl v Německu obrovský úspěch.

Zadní strana obalu 
Žánr: Komedie
Země původu: Německo
Rok vzniku: 1984
Délka: 92 minut
Původní název: Zwei Nasen tanken Super
Světová premiéra: 14. září 1984
Režie: Dieter Pröttel
Scénář: Thomas Gottschalk, Mike Krüger
Produkce: Karl Spiehs
Hudba: Drafi Deutscher
Kamera: Franz Xaver Lederle
Hrají: Thomas Gottschalk (Tommy), Mike Krüger (Mike), Simone Brahmann (Birgit), Sonja Tuchmann (Farah), Achim Gunske (gangster Mike), Erika Maury-Lascoux, Jochen Busse (řidič sporťáku), Gudrun Velisek, Hans-Werner Olm (moderátor), Hilda Gobbi, Jürgen von der Lippe (vedoucí restaurace),Thea Gottschalk (šéfka gangu Tamara), Hanna Wördy, Kurt Zips, Dagmar Berghoff (hlasatelka zpráv), András Fricsay Kali Son (gangster), Michael Gahr, Johnny King, Louis Knie, Anthony Powell, Otto Retzer (pacient v nemocnici), Karl Spiehs (boss), Norbert Gastell, Christian Tramitz

Údaje o DVD:
 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 německy, česky
Titulky: česky
Obraz: barevný PAL DVD5 4:3
Bonus: žádný