DVD edice magazín speciál – Malý Buddha

K specifikům DVD edice magazín patří i to, že zde vedle úplných filmových průšvihů (např. Sám v temnotě, Bojiště země) vychází i poměrně kvalitní filmová díla (Modigliani, Poslední císař …). Konec konců – tak to má být, ať si na své přijdou milovníci náročnějších filmů i konzumenti béček. Dnes vyšel v této edici film Malý Buddha za 49,– Kč a jak je u této edice zvykem, někde se již skutečně objevil, někde se teprve objeví a někde se vůbec neukáže.

Epický příběh o porozumění, toleranci a přátelství. Bernardo Bertolucci natočil jedinečný velkolepý filmový epos o střetnutí dvou různých světů – tibetského budhizmu a moderní americké kultury. Mladý inženýr Dean, jeho žena Lisa a jejich syn Jesse žijí v Seattlu. Ale jen do dne, kdy do jejich domu přijde láma Norbu a jeho společník Champa z budhistiského království Bhután. Překvapení manželé se od nich dozvědí, že jejich malý Jesse by měl být převtělením jednoho z jejich nejváženějších lámů. Konradovi přijmou pozvání odcestovat na několik týdnů do Himalájí. Putování do Bhutánu a Káthamándú neznamená jenom přechod z moderní americké kultury do kultury východních národů, ale zároveň je i cestou o dva tisíce let zpátky v čase. Je to svět prince Siddharthy, který opustil velkolepý palác a celé bohatství, aby mohl pocítit bolest a utrpení, chápat pomíjivost života a dosáhnout osvobození mysli. Pozoruhodné schopnosti, čistota a nevinnost tohoto mladého prince vedly nakonec k jeho prohlášení za Budhu.

Žánr: Dobrodružný, Drama
Země původu: Velká Británie, Francie
Režie: Bernardo Bertolucci
Hrají: Keanu Reeves, Ruocheng Ying, Alex Wiesendanger, Chris Isaak, Bridget Fonda, Jo Champa, Bhisham Sahni, Raju Lal, Greishma Makar Singh, Sogyal Rinpoche, Ven. Khyongla Rato Rinpoche
Rok vydání: 1993
Délka: 115 min.
Obraz: 16:9
Zvuk DD 5.1: česky