Filmag válka film 9. – Leningradské nebe, 2. díl

Dne 4. března 2008 se dostane na pulty trafik druhý díl dvoudílného sovětského velkofilmu Leningradské nebe v edici Filmag válka film s číslem 9. Jde o jeden z nesčetných válečných filmů, které byly v poválečné době o této tématice natočeny. Cena 39,– Kč. Jde o pokračování prvního dílu, který vyšel před týdnem.

Druhá světová válka je dodnes největším a nejrozsáhlejším ozbrojeným konfliktem v dějinách lidstva, stál život asi 45 až 60 miliónů lidí. Měla důsledky prakticky pro celý svět, ale na porážce a zničení světového fašismu měl od počátku životní zájem především Sovětský svaz, jehož národy také položily nejvíce obětí. Proto není divu, že v kimenatografii poválečného Sovětského svazu (ostatně i mnohem později) byla válka v podstatě hlavním tématem.

Žánr: Drama / Válečný
Země původu: Sovětský svaz
Rok vzniku: 1960
Délka: 78 min.
Originální název: Baltiskoje nebo 2 (Балтийское небо 2)
Režie: Vladimir Vengerov
Scénář: Nikolaj Čukovskij

Hudba: Igor Švarc
Kamera: Henrich Maražjan
Hrají: Ljudmila Gurčenko, Michail Uljanov, Pjotr Glebov, Vsevolod Platov, Rolan Bykov, Inna Kondratjeva, Michail Kozakov, Eve Kivi, Oleg Borisov, Vladislav Strelčik, Pavel Luspekajev, Fjodor Šmakov, Boris Aralekov, Pavel Usovničenko, Viktor Perevalov

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 rusky, česky
Titulky: česky
Obraz: 4:3, černobílý
Bonus: fotogalerie, z naší nabídky (Řitka video)

E-shop Řitka video, s.r.o.