KaB Music – RájDVD – Palte do mne

Společnost KaB Music prozatím vyčerpala dávku mafiánské tématiky a oznámila několik plánovaných titulů zcela jiného zaměření. Jako ochutnávka by měl přijít první v pátek 26. září 2008 na pulty titul ediční řady RájDVD Palte do mne za 49,- Kč. Domácí zdroje o tomto filmu mlčí. Díky informacím přímo z vydavatelství ale můžeme přinést alespoň částečnou informaci, zahraničí na tom není sice o mnoho lépe, ale při znalosti původního názvu a jméně režiséra se přece jen něco zjistit dá.

Příběh Eugenia, mladého vojáka napoleonské armády, v Neapoli roku 1815, v éře Gioacchina Murata. Eugenio, mladý idealista, se vrací do Neapole po zranění v bitvě, ke svému dědečkovi Nicolovi, moudrému šlechtici, který píše své neapolské paměti.

Ohněm (Fire At My Heart) v názvu filmu je míněn žár v srdci. Ačkoliv film má historický podklad, dobu vlády francouzského Joachima Murata v Neapoli, zaměřuje se na tři milostné příběhy. Jde o syntézu historických a osobních dramat.

Jednou z trojice lásek je láska Murata k Neapoli a neapolskému lidu; jiná je láska Murata k jeho ženě (mladší sestře Napoleona) a konečně láska Eugenia, mladého francouzského podplukovníka, který momentálně nežije vojenskými událostmi, ale hoří láskou ke krásné mladé ženě z Neapole.

Oheň v názvu lze ovšem vyložit i jako pokyn ke střelbě popravčí čety. Film totiž končí tragicky…
Když už je DVD na světě, můžete zkontrolovat, nakolik se dohledané informace shodují s oficiálním textem na obalu:
Neapol 1815, poslední měsíce vlády Joachima Murata, dosazeného na trůn Napoleonem před 7 lety, ukazují úspěchy i tragický epilog tohoto krále, který vždy probouzel vášně neapolského lidu svými sny o sjednocení Itálie. Mladý Eugenio se po letech strávených ve Francii vrací se zraněním utrpěným v bitvě do rodné Neapole ke svému dědečkovi donu Nicolovi, stárnoucímu šlechticovi, který píše svůj "Neapolský deník". Eugenio se zotavuje, je okouzlen i zmaten vírem rozporuplné reality Neapole. Za podpory svého dědečka, plného laskavého porozumění, hledá novou roli v životě a vytváří si nové životní hodnoty. Jeho cesta se obrací k přírodě i duchovnu a prožívá dosud nepoznaný cit – opravdovou lásku k dívce Grazielle, která ho vyvádí z temnoty války ke světlu…

Žánr: Historický / Drama
Země původu: Itálie
Rok vzniku: 2005
Délka:  100 minut
Původní název: Fuoco su di me / Fire At My Heart
Režie: Lamberto Lambertini

Námět: Alphonse de Lamartine
Scénář: Lamberto Lambertini
Produkce: Sergio Scapagnini
Hudba: Savio Riccardi
Kamera: Pino Sondelli
Společnost: Indrapur Cinematografica / Stella Film / Rai Cinema / Ministero per i Beni e le Attività Culturali

Hrají: Massimiliano Varrese (Eugenio), Omar Sharif (princ Nicola), Sonali Kulkarni (Graziella), Zoltán Rátóti (Gioacchino Murat), Maurizio Donadoni (Aymon), Nicola Di Pinto (Aymon), Antonella Stefanucci (vladař), Giacinto Palmarini (Masseo), Susanna Smit, Michele Alhaique, Surama De Castro, Marc Fiorini (hrabě Mayer), Filomena Iavarone (Gioconda), Bruno Marinelli (duchovní),  Gisella Sofio (Giocatrice),  Federico Torre (žoldnéř)
v českém znění – Alexej Pyško, Jan Maxián, Petr Gelnar, Luděk Čtvrtlík, Dana Černá, Karel Richter, Tereza Chudobová, Ivana Milbachová, Radek Hoppe, Svatopluk Schuller, Bohuslav Kalva, Hana Krtičková, Ivo Novák, Radka Malá, Jan Rimbala a další
Údaje o DVD nám upřesnil vydavatel: 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, 5.1 česky
Titulky: české
Obraz: 16:9  
Bonus: biografie a filmografie herců a tvůrců, fotogalerie, z naší nabídky  

{youtube}9xCq877eT38{/youtube}