Vapet dětem – Maxík a Popelčin střevíček

 

V sobotu 16. února 2008 edice Vapet dětem přinese DVD s další animovanou pohádkou, tentokrát jde o titul česky nazvaný Maxík a Popelčin střevíček. Cena 38,- Kč

 

 

Maxík nalezne ve sněhu malý skleněný střevíček, který vypadá přesně jako ten, který ztratila Popelka. Kdo je majitelem? Pejsek Maxík to vypátrá! Tolik informace dostupné v češtině. 

 

A oficiální text nakonec praví: 

 

Pejsek Maxík najde jednoho dne krásný střevíček. Od svého věrného kamaráda se dozví, že zaručeně musí patřit Popelce. Zná přece Maxík tu pohádku, ne? No, vlastně nezná. Ale protože je to chytrý pejsek, tak si o Popelce všechno zjistí a rozhodne se ji najít, aby jí mohl její střevíček dát. Bude pro něj ale velké překvapení, až zjistí, kdo je vlastně Popelka. 

 

Maxík se v originále jmenuje Scruff a jde o štěně, které se ztratilo rodince turistů na výletě. Po dlouhé noci ho našel mladý vesnický dělník, který si štěně osvojí a vezme ho ke své tetě a strýci na farmu. Pes dostane jméno Maxík a žije na farmě mezi zvířaty a jinými psy, kteří se jmenují Sanda a Trick (v českém překladu se budou možná jmenovat jinak, protože Maxík je taky původně Scruff), kteří budou všichni jeho novou rodinou. 

 

Ale lidé, obyvatelé farmy si s Maxíkem zprvu neví rady, protože se ukáže, že se nehodí pro honitbu jako lovecký pes a není ani rozený hlídač, takže se zdá, že není k ničemu. Ale brzo mají zjistit, že Maxík má jiné velmi zvláštní přednosti a speciální kvality… Podle všeho jde o mnohadílný, naučně zaměřený seriál z produkce BKN International AG, zabývající se animovanou tvorbou pro dětské televizní stanice. 

 

Žánr: Animovaný / Dětský

Země původu: Španělsko

Rok vzniku: 2005

Délka: 80 min

Originální název: Scruff: Cinderella’s Carnival

 

Údaje o DVD:  

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 španělsky, česky, slovensky  

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 

Bonus: žádný