Vapet vás baví – Šerif a mimozemšťan

 

Sice v „dospělácké“ řadě Vapet Vás baví, přesto spíše pro mladší diváky je titul ze čtvrtka 7. srpna 2008 o ochraně malého posla z jiné planety Šerif a mimozemšťan za 42,- Kč.

Rozverný snímek se odehrává v jednom malém americkém městečku, kde se z ničeho nic objeví host z vesmíru. Hall tu působí jako oblíbený šerif. Na jedné z obhlídek potká zvláštního chlapce, který tvrdí, že pochází z vesmíru. H-7–25 přistál na naší planetě náhodou, ale s dobrými úmysly. Na první pohled se ovšem nijak neliší od pozemských kluků, takže Hall samozřejmě neuvěří, že jako první navázal kontakt se zástupcem vyspělejší civilizace. Šerif se snaží zjistit jeho jméno a vrátit ho rodičům. To se mu však nedaří. Teprve série nevysvětlitelných událostí utvrdí hromotluka se zlatým srdcem v tom, že dítě, které našel v zábavním parku skutečně přišlo z hvězd. Dokonce zarputilost vojenského komanda, které se snaží malého mimozemšťana polapit a získat jeho „zázračnou“ zbraň, by nakonec přesvědčila i nevěřícího Tomáše. Šerif je nejen silný a hodný, ale i čestný a odvážný a ochraňuje vesmírného hosta před jakýmkoliv násilím. Přesto hocha unesou a šerifovi nezbývá než se vydat malého mimozemšťana osvobodit z vojenské základny, aby si jej mohl včas vyzvednout jeho otec, který se právě blíží k Zemi. Začíná pořádná mela, při které rozdává šerif facky a rány na všechny strany.

Ztřeštěná komedie je v mnohém poplatná módní vlně z doby svého vzniku. Byla nepochybně „ušitá na míru“ populárnímu Budu Spencerovi, který tu vystupuje v kontrastní dvojici s malým, šikovným Carym Guffeym. Rodinný film nabízí nenáročnou, čistě oddechovou zábavu s jednoduchým příběhem a spoustou otřepaných gagů. V podobném duchu se nese i volně navazující Šerif a mimozemšťan II.

Žánr: Komedie / Sci-fi / Akční
Země původu: Itálie
Rok vzniku: 1979
Délka: 98 min.
Světová premiéra: 31. ledna 1980
Premiéra v kinech ČR: 1. září 1990
Původní název: Uno Sceriffo extraterrestre – poco extra e molto terrestre
Režie: Michele Lupo
Scénář: Marcello Fondato, Francesco Scardamaglia
Produkce: Marcello Fondato, Elio Scardamaglia, Francesco Scardamaglia
Hudba: Guido De Angelis, Maurizio De Angelis
Kamera: Franco Di Giacomo
Společnost: Leone Film
Natáčeno: Newnan, Georgia, USA

Hrají: Bud Spencer (šerif Hall), Raimund Harmstorf (kapitán Briggs), Joe Bugner (Brennan), Cary Guffey (H-7–25, dítě mimozemšťan), Carlo Reali (seržant Turner), Luigi Bonos (Allen), Harold E. Finch (generál Air Force), Giulio Macuani (hasič), Amadeo Leurini (zmrzlinář), Franco Vanorio (zákazník u holiče), Dino Emanuelli, Giancarlo Bastianoni (voják), Giovanni Cianfriglia (voják), Ottaviano Dell’Acqua (voják), Roberto Dell’Acqua (hasič), Enzo Maggio (voják), Riccardo Pizzuti (voják), a další

Titulky-česká verze: Marie Fronková
Původní dabing: Jiří Zahajský (šerif), Jakub Zdeněk (kluk), Stanislav Fišer, Jan Kalous, Miloš Vávra, Květa Fialová, Jan Sedliský

Údaje o DVD neznámé