Klasika detektivky – Columbo 2

Jak jsme již informovali, v současnosti vychází tři různé detektivní seriály, všechny vydává Česká Média Amercom. Minulý týden se objevilo druhé vydání Sherlocka Holmese, včera pan Monk, a dnes, v úterý 12. února 2008 vychází pokračování Columba. V aktuálním čísle najdete dvě DVD za cenu 69,– Kč.

Smrt nabízí pomocnou ruku

Žárlivý nakladatel Arthur Kennicut nechá sledovat svou ženu soukromým detektivem Brimmerem. Ten po čase svému zadavateli v rozporu se skutečností oznamuje, že je mu jeho žena Lenora věrná. Brimmerův záměr je jasný: chce vydírat paní Kennicutovou a dostat z ní vnitřní informace o nakladatelství jejího manžela. Jeho plán mu však nevyjde. Lenora se před ním neopatrně zmíní, že chce všechno povědět manželovi, načež jí Brimmer uhodí tak nešťastně, že je na místě mrtvá. Arthur Kennicut naléhá na inspektora Columba, aby co nejrychleji dopadl pachatele. Druhého dne mu dojde trpělivost a do vyšetřování zapojí i soukromé očko Brimmera, který má Columbovi sloužit jako pomocník.

Originální název: Columbo: Death Lends a Hand

Výkupné za mrtvého

Ctižádostivá advokátka Leslie Williams zastřelí svého manžela právníka Paula Williamse, protože se stal překážkou v její kariéře. Mrtvolu muže hodí do moře. Vraždu se pokusí zamaskovat jako únos a na svůj telefonní záznamník nahraje fingovaný telefonát od údajného vyděrače. Poté informuje policii. Vyšetřováním případu je pověřena FBI. Poručíku Columbovi však neujde jeden důležitý detail: žena se ani v nejmenším nezajímala o osud svého muže Paula, což by po obdržení výhružného telefonátu únosců byla přirozená reakce. Neústupný vyšetřovatel získal podezření a již se nenechá svést ze stopy. Další podezřelé okolnosti jej bezpečně dovedou k pravému pachateli.

Originální název: Columbo: Ransom for a Dead Man