Šíp – Lucie, postrach ulice

I když je do Vánoc daleko, deník Šíp v úterý 24. června 2008 předloží sváteční televizní evergreen Lucie, postrach ulice v ceně 42,- Kč. I když – ony vlastně prázdniny za rohem…

Filmová podoba televizního seriálu už byla v edičním plánu minimálně na Slovensku.

Lucie je šestiletá holčička, která se už nemůže dočkat, až půjde poprvé do školy. A protože všechny její kamarádky jsou ještě na prázdninách, nemá si s kým hrát. Parta páťáka Osvalda totiž o malé holky nestojí. Jedině, že by dokázala svou odvahu krádeží v obchodě. Lucie se vydá do obchodního domu a tam sáhne po krabičce s formelou. A to je začátek neobyčejného dobrodružství, neboť z krabičky vylezou dvě postavičky kouzelných formeláků, které se stanou pro Lucii bájenými kamarády, s nimiž prožije na konci léta to nejbáječnější dobrodružství.

Žánr: Dětský / Komedie / Pohádka

Země původu: Československo / Západní Německo
Rok vzniku: 1984
Délka: 74 min.
Premiéra v kinech ČR: 1. října 1984
Režie: Jindřich Polák
Scénář: Ota Hofman, Jindřich Polák
Produkce: Jan Šuster
Hudba: Angelo Michajlov
Kamera: Josef Vaniš
Trikové snímky: Jiří Vojta
Společnost: Filmové studio Barrandov – výrobní skupina 4. DVS, vedoucí Stanislav Rudolf / Anima Hamburg

Hrají: Žaneta Fuchsová (Lucie), Jiřina Bohdalová (malý Formelák – hlas), Josef Dvořák (velký Formelák – hlas), Daniela Kolářová (matka), Jaromír Hanzlík (otec), Jiří Pleskot (dědeček), Hana Maciuchová (Osvaldova matka), Michal Hofbauer (Osvald), Mahulena Bočanová (Lída), Dagmar Patrasová (prodavačka), Otto Šimánek (detektiv), Zdeněk Dítě (ředitel obchodního domu), Saša Pirná (Maruška), Pavel Miko (kluk), Ota Bláha (kluk), Lukáš Bech (kluk), Jiří Lír, Bořík Procházka, Vlastimil Brodský (vypravěč)

Údaje o DVD:
Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky
Titulky: česky
Obraz: 4:3
Bonus: Filmografie, Fotogalerie, Rozhovory (Žaneta Fuchsová, Michael Hofbauer, Zuzana Poláková)