Aha! – Veselé Vánoce přejí chobotnice

A zase zpátky k pohádkám – i když tento film se pohybuje na pomezí žánru dětský, rodinný a sci-fi. Veselé Vánoce přejí chobotnice jsou druhým filmem o páru barevných chobotniček. Vydává Aha! v sobotu 20. prosince 2008. Cena 49,- Kč.

Film vzniklý sestřihem původní televizní série natočené Jindřichem Polákem podle scénáře Oty Hofmana, je přímým pokračováním komedie Chobotnice z 2. patra .Opět se budete moci setkat s manželi Holanovými, jejich dětmi Evou a mladším Honzíkem a dvěma chobotničkami, vymodelovanými z prapodivné podmořské hmoty. I tentokrát působí svou nezvyklou živostí a neutuchající zvědavostí zmatky, nejprve ve Lhotě, kde jsou děti u svého dědy a potom zase na pražské Kampě, kde Holanovi bydlí. Jejich další dobrodružství je rámováno dvěma problémy. Tím prvním je hrozící rozvod manželů Holanových, tím druhým pak snahy profesora George a jeho týmu, najít záhadnou hmotu, jež by se mohla stát laciným zdrojem elektrické energie.

V hlavních rolích se opět představí: Pavel Zedníček (Jak básníkům chutná život, Lotrando a Zubejda, Má je pomsta) a Dagmar Veškrnová (Holka na zabití, Holky z porcelánu). V rolích Evy a Honzíka uvidíte Žanetu Fuschovou (Lucie, postrach ulice, Počítání oveček, Kaňka do pohádky) a Milana Šimáčka (známého jinak především ze seriálu My všichni školou povinní).

Dále hrají: Miroslav Macháček (Cesta kolem mé hlavy, Skalpel, prosím!), Boris Rösner (Černí baroni, Vrchní prchni), Kateřina Lojdová (Poutníci, Všechno nebo nic, Slunce, seno a pár facek), Jaroslava Kretschmerová (Kalamita, Slunce, seno, jahody), Přemysl Kočí, Jan Přeučil (Andělská tvář, Princezna ze mlejna 2, Stalingrad, Dobří holubi se vracejí), Vladimír Kratina (Mravenci nesou smrt, Fontána pro Zuzanu, Koncert) a další.

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1986
Německý název: Fröhliche Weihnachten  wünsche Krake
Žánr: dětský, komedie, animovaný
Režie: Jindřich Polák

Námět: Ota Hofman, Jindřich Polák

Scénář: Ota Hofman, Jindřich Polák