Moving Culture – Kravička Connie I.

Z produkce vydavatelství Moving culture, která je většinou zaměřena na menší děti, je během týdne očekáván titul Kravička Connie I.. Vychází 26. dubna 2008 za 49,- Kč.

Toto naučné zvířátko bylo zmíněno již dříve, ale mělo by být známo především divákům televizního vysílání Minimax TV, kde její příběhy od letošního března začali vysílat. A zřejmě je populární, protože k dostání je i v plyšovém provedení na e-shopech…

Chcete naučit děti jména zvířátek a rostlin? Potom je Kravička Connie tou správnou pohádkou, určenou pro všechna děvčata a chlapce ve věku 1–5 let. Hlavní hrdinkou je kravička Connie, která má mnoho zvířecích kamarádů. Zvídavá Connie do všeho strká nos, proto každý den objeví něco nového na farmě i v jejím okolí, kde žije společně s rodiči a babičkou, kravičkou Clarou. Connie je zároveň trošku popleta a tak je o zábavu postaráno.

Kde spí v noci netopýři? Proč se divokým prasátkům zdálo v noci o křupavých bukvicích? Proč svítí v noci na nebi hvězdy? Proč psi štěkají? Jak se od sebe zvířátka liší? Je šnek ze všech nejpomalejší? Proč světlušky svítí jenom v noci? To vše a ještě mnohem víc se děti naučí právě s kravičkou Connie.

Mělo by se jednat o sérii sedmiminutových epizod, jichž je dnes 130. V zahraničí prodávané tituly (Connie na farmě, Connie a její přátelé) mívají necelou hodinu, což odpovídá cca 6 až 7 epizodám. Vzhledem k těmto informacím bych očekával vydávání dalších titulů, jako tomu bylo například u Miss Mallard nebo Rexíka konkurenčních Interdomino Kids. Navíc jsou v popisech uváděny interaktivní hry pro předškoláky. Na Slovensku již tento titul vyšel, snad tedy někdo bude mít podrobnější informace.

Oficiální text:

První část jednoho z nejoblíbenějších seriálů pro děti s naší milou a šikovnou kravičkou Connie, která zažije spoustu dobrodružství. Její skvělí rodiče jí vždy vysvětlí všechny otázky a pomohou v situacích, se kterými si sama ještě neví rady. Tento seriál patří mezi vzdělávací seriály a dětem zábavnou a milou formou ukáže, jak se chovat ke svým blízkým a učit se nové poznatky. Tento seriál je velmi oblíbený mezi dětmi po celé Evropě. Toto DVD obsahuje osm sedmiminutových příběhů.

Žánr: Animovaný / Dětský

Země původu: Kanada / Španělsko

Rok vzniku: 2001–2004

Délka: 60 minut

Původní název: La Vaca Connie

Námět, scénář, režie: Josep Viciana

Animační studio: Neptuno Films

Dle informací webu animsvet.cz by disk měl obsahovat (i?) český zvuk –

České znění: Libor Terš, Tomáš Juřička, Zuzana Skalická, Jana Altmannová, Otto Rošetzký, Petr Burian, Jaroslav Horák

Dabingové studio: Studio Grant, Bohemia Studio

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky, anglicky, slovensky, maďarsky, rumunsky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný