Filmag horor – Vražední ptáci

Filmag si pro nás v edici horor na středu 14. ledna 2009 připravil další méně známý titul Vražední ptáci za 45,- Kč. Vědecká výprava se mění v holý boj o přežití. Starý dům v džungli skrývá krvavá tajemství.

Skupina studentů biologie se vydává do džungle zkoumat život a chování vzácných druhů ptáků. Netuší přitom, že se pohybují v oblasti, kde před lety došlo k hrůznému masakru. Nepříčetný vietnamský veterán tu zavraždil svou manželku s jejím milencem a prakticky každého, kdo se postavil do cesty jeho sotré dýce. Zdá se, že msta nebyla zcela dokonána a že jeden z vědců má s dávnou tragedií společného víc, než by se mu líbilo. Zrůdné zombie vstávají ze svých hrobů, aby dokončily to, co bylo započato před mnoha desetiletími…

Jeden z mála komentářů dává zapravdu skóre 2,2 z 10 na imdb.com:

Úvodní scéna představuje to nejlepší z celého díla a dokáže navnadit. Po ní však nastupuje jen nekonečná nuda a jedna slabomyslná humorná pasáž. Škaredí a hlavně špatně hrající teenageři, zvukové ruchy doslova rvou uši.

Žánr: Horor

Země původu: USA / Itálie

Rok vzniku: 1987

Délka: 87 minut

Původní název: Killing Birds / Uccelli assassini / Zombie 5

Režie: Claude Milliken (Claudio Lattanzi), Joe D’Amato

Scénář: Claude Milliken (Claudio Lattanzi), Sheila Goldberg, Daniel Ross (Daniele Stroppa)

Produkce: Joe D’Amato, Claudio Lattanzi

Hudba: Carlo Maria Cordio

Kamera: Fred Slonisco jr. ( Joe D’Amato)

Společnost: Filmirage S.r.l. / Flora Film

Natáčeno: Thibodaux, Louisiana, USA

Hrají: Lara Wendel (Anne), Robert Vaughn (Dr. Fred Brown), Timothy W. Watts (Steve Porter), Leslie Cumming (Mary), James Villemaire (Paul), Sal Maggiore (Brian), James Sutterfield (Rob), Lin Gathright (Jennifer), Brigitte Paillet (Stevova matka), Ellis Paillet (Stevův dědeček), Nona Paillet (Steveova babička), John H. Green (Dr. Green)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: žádný