DVD edice magazín – Grand restaurant pana Septima

Jeden z nejlepších filmů s Luisem de Funésem nás tentokrát zavede do prostředí exkluzivní restaurace. Film srší akcí a typickým francouzským humorem. Nestárnoucí komedie. Cena 99,- Kč.

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté.

 

 

 

 

 

 

 

 

Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku.

Žánr: Komedie / Akční

Země původu Francie

Rok vzniku: 1966

Originální název: Le Grand restaurant

Délka: 84 minut

Světová premiéra: 9. září 1966 – Francie

Režie: Jacques Besnard

Scénář: Jean Halain, Louis de Funès, Jacques Besnard

Produkce: Alain Poiré

Hudba: Jean Marion

Kamera: Raymond Pierre Lemoigne

Střih: Gilbert Natot

Společnost: Gaumont International

Natáčeno: Franstudio, Saint-Maurice, Val-de-Marne, Francie / Paříž, Francie

Hrají: Louis de Funès (pan Septime), Bernard Blier (divizní komisař), Maria-Rosa Rodriguez (Sophia), Venantino Venantini (Henrique), Juan Ramírez (generál), Noël Roquevert (ministr), Folco Lulli (prezident Novalès), Yves Arcanel (Henri), René Berthier, Albert Dagnant (spiklenec), Robert Dalban (francouzský spiklenec), Eugene Deckers (komplic), Robert Destain (baron), Paul Préboist (sommelie), Pierre Tornade, Olivier De Funès, a další  

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky  

Titulky: české

 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: fotogalerie, trailer, filmografie