Blesk – K-9 Můj přítel se studeným čumákem

Blesk v sobotu 28. března 2009 obohatí nabídku žánru komedií psím hrdinou K-9 Můj přítel se studeným čumákem za 49,- Kč. Svérázný polda a ještě svéráznější pes pronásledují drogového bose v americké krimi komedii.

Hlavní postavou zábavné krimi komedie z amerického San Diega je poněkud svérázný polda z protidrogového oddělení Mike Dooley, samotář, který kašle na vnitřní směrnice a dělá všechno proto, aby dopadl významného obchodníka s drogami Lymana. Je na stopě kšeftu s kokainem za 50 milionu dolarů. Ve své snažení je tak úspěšný, že se ho Lyman pokusí zabít. Bohužel neúspěšně. Jediným důsledkem je zničený vůz.

Protože překupník chystá velký kšeft, požádá Dooley o rychlé přidělení nového vozu, aby mohl pokračovat ve sledování. Místo vozu však překvapený policista dostane nového, poněkud netradičního parťáka. Psa, německého ovčáka, který je sice úředně veden jako K-9, ale jinak má jméno Jerry Lee. Byl vycvičen k hledání drog, rejstřík jeho schopností je však mnohem širší. Kromě výcviku má ovšem Jerry také velmi výraznou osobnost.

Pracuje jen když se mu chce, zato je ochoten kdykoli přispět k rozvratu Mikeova osobního života, popřípadě zničit něco v jeho bytě či autě. Dvojice, která se k sobě absolutně nehodí je přes všechny rozdíly a nesrovnalosti nucena spolupracovat na dopadení Lymana. Po sérii honiček, rvaček a různých nedorozuměních si vybudují vzájemný respekt a přátelství. A tak je jasné, že počáteční potíže budou nakonec překonány, dvojice se stane nerozlučnou a všechno dobře dopadne. Nebo ne?

Zadní strana

Žánr: Akční / Komedie / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1989

Délka: 97 minut

Původní název: K-9

Světová premiéra: 28. dubna 1989 – USA

Režie: Rod Daniel

Scénář: Steven Siegel, Scott Myers

Produkce: Charles Gordon, Lawrence Gordon, Lloyd Levin, Steven Siegel, Donna Smith

Hudba: Miles Goodman

Kamera: Dean Semler

Společnost: Gordon Company / Universal Pictures

Natáčeno: Coronado Beach, Coronado, Kalifornie, USA / Hotel del Coronado – 1500 Orange Avenue, Coronado, Kalifornie, USA / San Diego, Kalifornie, USA

Hrají: James Belushi (Mike Dooley), Mel Harris (Tracy), Kevin Tighe (Lyman), James Handy (Byers), Ed O’Neill (Brannigan), Daniel Davis (Halstead), Pruitt Taylor Vince (Benny), Sherman Howard (Dillon), Jeff Allin (Chad), William Sadler (Don), Dan Castellaneta (Maitre d‘), Wendel Meldrum (krásná dívka se psem), pes Koton (Jerry Lee), Cotter Smith (Gilliam), John Snyder (Freddie), Pruitt Taylor (Vince Benny), David Haskell (doktor), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný