DVD edice magazín – Návrat domů

Již druhý zástupce tureckého filmu v DVD edici v časovém odstupu necelého měsíce. Po filmu Nepřemožitelný Ali je jím film Návrat domů, který vychází dnes 18. srpna 2008. Poslali ho do války, unesli mu jeho dívku, on se však nevzdává. Cena 49,–.

Během První světové války je v Turecku napadena malá vesnička a bandité unesou sedm mladých dívek ve věku 12 – 15 let. O několik let později se sexuálně zneužívaným dívkám podaří utéci a naleznou útočiště v malém městě. Bezpečí ale netrvá dlouho, protože jeden z banditů dívky nalezne a opět se jich zmocní. Naštěstí se ale objevuje mladý muž, který se předtím do jedné z dívek ve městě zamiloval. Protože musel jít bojovat na frontu, nemohl zabránit únosu, ale nyní je odhodlán najít svou lásku a pomstít se za vše, co musela vytrpět.

Originální název: Eve giden yol 1914
Země původu: Turecko
Rok vzniku: 2006
Žánr: drama

Režie: Semir Aslanyürek
Námět: Semir Aslanyürek
Hrají: Metin Akpinar, Erdal Besikçioglu, Melisa Sozen, Emre Altug, Ali Sürmeli, Erdinç Olgaçli, Irem Altug, Ege Aydan, Numan Acar, Umit Cirak, Hilmi Özçelik, Onur Gürsoy, Aykut Oray, Laura Abou Assaad, Christopher Ian Brown, Zafer Dogan, Sadik Gürbüz, Muhammed Cangören, Güner Özkul, Ezel Akay, Metin Coskun, Ali Yayli, Serkan Genç, Enis Aslanyürek, Cengiz Samsunlu, Ozan Cihan

Kamera: Yusuf Aslanyurek, Eyüp Boz
Střih: Serhan Kazar
Obsazení: Harika Uygur
Kostýmy: Serdar Basbug

Umělecké řízení: Ziya Ulkenciler
Produkce: Belkis Turan
Zvuk Adam Daniel, Graham Daniel, Patrick Dodd
Vizuální efekty: Ozgur Taparli

Údaje o DVD:
Délka: 98 minut
Obraz: barevný, PAL, 16:9
Zvuk: DD 5.1 česky, DD 5.1 anglicky
Titulky: české
Bonusy: Fotogalerie, Trailer, Trailery – ukázky z vydávaných filmů řady DVD edice
Přístupnost: 15