North Video – Úderná síla – disk 1 – Letectvo

Nejen v řadě Světový seriál došlo ke změně, minulý týden vyšel poslední Světoběžník a dnes v pondělí 27. července 2009 se za 49,- Kč v obálce s logem North Video objevilo 1. DVD nového cyklu s poněkud zmatečným názvoslovím – Strike Force – Air – Úderná síla ve vzduchu.

  

V atraktivních kapitolách o historii a současnosti amerického vojenského letectví vám postupně představíme nejen stíhací letouny a bombardéry, ale především ty, kteří se na těchto unikátních strojích vydávali na speciální mise.

Každé z kolekce pěti DVD je zaměřeno na zajímavé letouny své doby, ale i na příběhy, které jejich křídla psala na oblohu: první let F-22, zákaz drog na Florida Keys, letecké dny s jedinou létající B-29, "podlé" letadlo vnášející strach do srdcí nepřátel…

Tento ojedinělý pětidílný cyklus vás možná překvapí i hloubkou své lidskosti, zdánlivě skryté za supermoderním vybavením.

F-22 Raptor: první let – 45:43

Po letech diskusí o designu a debatách amerického kongresu jsme svědky momentu pravdy o Raptoru. F-22 je světově nejvyspělejší "neviditelný" bojový letoun, který vás nadchne. Má sloužit k ovládnutí oblohy a udržení nadvlády ve vzdušném prostoru, přepadovému stíhání i dlouhému hlídkování za ztížených povětrnostních podmínek nebo v noci. Může být rovněž nasazen proti pozemním cílům nepřítele.

C-17 Globemaster III na "Rodeu" – 45:40

Je nejnovějším a technicky nejvyspělejším transportním letounem a právě míří do největší bitvy svého života – vstříc tvrdé konkurenci ve skupině C-17. Je maximálně efektivní zejména při dopravě bojových jednotek do těsné blízkosti potenciální válečné zóny. Od inspekce v bílých rukavičkách až po shazování tří 500 kg nákladů – to vše uvidíte, když se připojíte k 437, transportnímu křídlu při cvičení jménem Rodeo.

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007 

Délka: 92 minut (91:23)

Původní název: Military Might of the 21th Century – Strike Force – Air

 

Údaje o DVD: 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: z naší nabídky (trailery)