North Video – Úderná síla – disk 3 – Letectvo

V pondělí 10. srpna 2009 se za 49,- Kč v obálce s logem North Video objevilo již 3. DVD nového cyklu Strike Force – Air – Úderná síla – Letectvo. Unikátní svědectví o současnosti a budoucnosti amerických leteckých sil.

Americká flotila 21. století.

V atraktivních kapitolách o historii a současnosti amerického vojenského letectví vám postupně představíme nejen stíhací letouny a bombardéry, ale především ty, kteří se na těchto unikátních strojích vydávali na speciální mise.

Každé z kolekce celkem pěti DVD je zaměřeno na zajímavé letouny své doby, ale i na příběhy, které jejich křídla psala na oblohu: první let F-22, zákaz drog na Florida Keys, letecké dny s jedinou létající B-29, "podlé" letadlo vnášející strach do srdcí nepřátel…

Tento ojedinělý pětidílný cyklus vás možná překvapí i hloubkou své lidskosti, zdánlivě skryté za supermoderním vybavením.

F/A-18 Hornet, kvalifikace letadlové lodi

Jen jedna věc je prý obtížnější, než odstartovat z paluby letadlové lodi – přistát na ní proudovým letadlem. Úkolem pilotů U.S. NAVY je především získání vzdušné převahy a také ochrana plavidel bojových jednotek. Pojďme se spolu s "poštolkami" lodi VFA-137 podívat, jak se učí přistávat na palubě a jak se připravují na cestu do Perského zálivu.

Boeing KC-135 Stratotanker

Od dopravování zbraní ve válce po plnění paliva za letu, KC-135 je zkrátka "tažným soumarem" vojenského letectva. Hlavním posláním Stratotankeru je poskytnout za letu palivo jiným strojům. Tato jeho schopnost umožňuje U.S. Air Force vykonávat mise i v těch nejvzdálenějších končinách světa. Prosím, vítejte na palubě!

Zadní strana 

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 91:30 minut

Původní název: Strike Force – Air

Údaje o DVD:

Zvuk: DD 2.0 česky, DD 2.0 anglicky

Titulky: české

Obraz: barevný 4:3 (archivní záběry černobílé)

Bonus: Nenechte si ujít (trailery: Arizona Dream, Drsná magie, Ledová bouře, Muž, který plakal, Pevnost Saganne, Jak vykrást banku, Ponorka U-571, Probuď se, špione!, Rozhovory s mým zahradníkem, Smrt panen, Váha vody)