Vapet dětem – Taina – Dobrodružství na Amazonce

Ve čtvrtek jsme se stěhovali z pralesa do Paříže, v sobotu nás Vapet v edici Dětem 5. září 2009 za 48,- Kč v pralese ponechá. DVD nese název Taina – Dobrodružství na Amazonce. Film u nás představil v roce 2004 FebioFest, na Zlínském filmovém festivalu bylo promítáno pokračování, tak uvidíme…

Děvčátku jménem Tainá je osm let, je sirotek a žije s dědečkem, starým indiánem Tige na osamělém místě u Rio Negro uprostřed amazonského pralesa. Přestože je sirotek, má Tainá početnou rodinu: tukáně, ježka, břichatou opici a želvu. Od dědečka se naučila nejen staré legendy a příběhy svého kmene, ale také milovat a chránit přírodu.

 

 

Prales chrání, jak nejlépe dovede. Tráví své dny tím, že ničí pasti pytlákům, kteří obchodují se vzácnými zvířaty, a když už se nějaké zvíře do pasti chytí, dostane ho z ní ven. Znepříjemňuje život bandě překupníka Shoba a jeho nešikovným pomocníkům Bocovi a Biribaovi do té doby, než ji začnou pronásledovat, když se pokusí osvobodit opičku Catú.

 

 

Po smrti dědečka se Tainá seznámí s Joaninhem, synem bioložky Isabel, kteří žijí spolu s dobrodruhem Rudim ve vesnici v Amazonii. Joaninho je chlapec z velkého města, který má strach ze zvířat a má rád jen cukrárny a počítačové hry. S dívkou se naučí překonat sám sebe. Postupem času se naučí chápat jeden druhého a své odlišné světy. A to je dobře, protože Tainá bude při ochraně zvířat potřebovat každou pomoc.

 

Žánr: Dobrodružný / Rodinný

Země původu: Brazílie

Rok vzniku: 2001

Délka: 91 minut

Původní název: Tainá – Uma Aventura na Amazônia

Světová premiéra: 12. ledna 2001 – Brazílie

Premiéra v kinech ČR: 13. července 2006

Režie: Sérgio Bloch, Tania Lamarca

Scénář: Claudia Levay, Reinaldo Moraes

Produkce: Virginia Limberger, Pedro Carlos Rovai, Jaime A. Schwartz, Patricia Zerbinatto

Hudba: Luiz Avellar

Kamera: Marcelo Corpanni

Společnost: M.A. Marcondes / Tietê Produções Cinematográficas

Hrají: Marcos Apolo (Biriba), Eunice Baía (Tainá), Branca de Camargo (Isabel), Beth Erthal (Meg), Jairo Mattos (Rudi), Charles Paraventi (Boca), Ruy Polanah (Tigê), Luciana Rigueira (Tikiri), Caio Romei (Joninho), Luiz Carlos Tourinho (Smith), Alexandre Zacchia (Shoba), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 portugalsky, česky, slovensky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: ? žádný