Vapet pro každého – Poslední bitva

A hned další týden tu máme opět stejnou dvojici – v úterý 27. října 2009 opět u Vapetu za 48,- Kč v edici Pro každého Luc Besson a Jean Reno, tentokrát Poslední bitva. Temná vize budoucnosti po apokalypse. Ve světě plném krutosti, v troskách zničené civilizace vyhlásil jeden muž válku brutalitě a izolaci.

Černobílá postkatastrofická sci-fi, prvotina Luca Bessona. Příběh z blízké budoucnosti tohoto světa, kde společnost se totálně zhroutila. Lidé žijí v malých koloniích v pouštích a mezi sebou urputně válčí primitivními zbraněmi. Zemi pokrývá písek, prach, z civilizace zbyly trosky. Každý další den je jen zoufalým bojem o přežití.

 

 

Osamělý hlavní hrdina se setkává v opuštěném městě s doktorem – intelektuálem, který se urputně snaží zabránit tajemnému muži, mohutnému vousáči, proniknout do jeho pevně střežené pevnosti. Doktor skrývá v jedné místnosti i dívku, se kterou hrdinu seznámí.

 

 

V celém filmu se vlastně vůbec nemluví (nepočítáme-li pokus o vyslovení pozdravu).

 

 

Opět jeden z filmů, které budí absolutně protichůdné reakce – od totální nuda a odpad až jeden z 1001 filmů, které musíte vidět, než umřete.

 

Žánr: Sci-fi

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1983

Délka: 92 minut

Původní název: Le Dernier combat

Světová premiéra: 6. dubna 1983 – Francie

Režie: Luc Besson

Scénář: Luc Besson, Pierre Jolivet

Produkce: Constantin Alexandrov, Luc Besson, Pierre Jolivet

Hudba: Eric Serra

Kamera: Carlo Varini

Střih: Sophie Schmit

Kostýmy: Marie Beau, Martine Rapin

Společnost: Les Films du Loup

Natáčeno: Dune du Pyla, Pyla-sur-Mer, Gironde, Francie / Paříž, Francie

Hrají: Pierre Jolivet (muž), Jean Bouise (doktor), Fritz Wepper (kapitán), Jean Reno (surovec), Christiane Krüger (kapitánova konkubína), Maurice Lamy (trpaslík), Petra Müller (žena v cele), Pierre Carrive (kapitánův muž), Jean-Michel Castanié (kapitánův muž), Michel Doset (kapitánův muž), Bernard Havet (kapitánův muž), Marcel Berthomier (kapitánův muž), Garry Jode (kapitánův muž), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky

Titulky: česky

Obraz: černobílý PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný