Vapet pro každého – Ženská věznice

Už je to tu zas – párkrát jsem uvažoval nad zařazováním titulů do edičních řad. Vapet teď například v úterý 2. února 2010 v obálce s názvem edice Pro každého nabízí film Ženská věznice za 48,- Kč. Podle popuzené reakce matek, které našly upoutávku na DVD, zakoupeném minulý čtvrtek dětem, ale zjevně není pro každého (na imdb.com pro film hlasovalo 9 lidí)…

Vzhledem k seznamu titulů, které má italský režisér na svědomí, se nelze divit – Zombi 3, Virus, Sexuální dobrodružství Nerona a Poppey, Kruté čelisti, Snuff killer, Terminator 2, Kanibalové – začátek, Kanibalové – Legendy a skutečnost a mnoho dalších.

A teď něco k filmu samotnému:

Do věznice ukryté v džungli přijíždějí nové dívky. Jennifer, Carol a Lisa přicházejí v řetězech, protože spáchaly vážné trestné činy. Vědí, že vězení není žádný med, ale to, co je tady čeká, je mnohem horší než jejich představy.

Sadistické dozorkyně na příkaz psychopatické a násilnické ředitelky tvrdě trestají sebemenší prohřešek. Některé vězenkyně jsou umučeny k smrti, jiné, ty krásné, jsou nuceny uspokojovat zvrhlé choutky zákazníků nedalekého nevěstince. Jen ty nejodvážnější se pokusí utéct. Jejich naděje je však mizivá. Stávají se snadnou kořistí pro lovce, kteří nemají slitování.

Režisér se vrátil do 70-tých let 20. století, kdy byl tento filmový žánr v Itálii zcela běžný (s obdobnými zástupci jsme se setkali ve filmech Tabu kolekce od společnosti Řitka Video). Šlo především o příběhy žen, pramálo oblečených, vězněných a především týraných.

Film byl za italské peníze s italským štábem a řadou amerických herců z finančních důvodů natáčen na Filipínách.

Žánr: Horor

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 2006

Délka: 94 minut

Původní název: Anime perse / The Jail: A Women’s Hell

Režie: Bruno Mattei aka Vincent Dawn

Scénář: Antonio Tentori

Produkce: Gianni Paolucci

Kamera: Luigi Ciccarese

Střih: Daniele Campelli

Společnost: La Perla Nera

Natáčeno: Filipíny

Hrají: Dyane Craystan, Jim Gaines, Odette Khan (ředitelka), Mike Monty, Amelie Pontailler, Yvette Yzon (Jennifer), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: ?