Magic Box – Petr Pan 2: Návrat do Země Nezemě

V úterý 11. listopadu 2014 společnost Magic Box posílá do distribuce za 149,- Kč starší Disneyovku Petr Pan 2: Návrat do Země Nezemě. Věřte na kouzla a pohádky! Pak budete létat!

Klasický film z dílny Walta Disneyho nazvaný Petr Pan: Návrat do Země Nezemě je plný překvapení, nápadů a… létacího prášku.

Vydejte se společně se Zvonilkou, Petrem Panem a Ztracenými chlapci za Jane, rozumnou dcerkou Wendy, která je už příliš velká na máminy vyprávěnky o vílách a pirátech. Ovšem pouze do té doby, kdy ji unese zlý kapitán Hook a odvleče ji do Země Nezemě. Lstivý pirát chce zajmou Petra a Zvonilku, jejíž světlo pohasíná, protože Jane na víly nevěří. A teď je všechny musí zachránit Jane, první Ztracená dívka, jenomže ta by se nejdřív musela spolehnout na víru, důvěru a létací prášek. Film Petr Pan: Návrat do Země Nezemě vypráví příběh plný kouzelných dobrodružství, navíc v něm konečně uvidíte rozechvělý svět Zvonilky a jejích přítelkyň víl a objevíte Kouzelné vílí okamžiky.

petr_pan_2_01

petr_pan_2_02

petr_pan_2_03

Jinými slovy totéž:

Jedny z nejoblíbenějších postav animovaného filmu se opět vracejí na filmové plátno ve snímku Návrat do Země Nezemě. Wendy, někdejší malá hrdinka příběhů o Peteru Panovi, je už dospělá a má vlastní děti. Zůstává s nimi sama, protože jejich tatínek musel odejít bojovat do války. Aby zmírnila strach svých dětí, vypráví jim Wendy příběh o svém milovaném hrdinovi Peteru Panovi, chlapci, který odmítl vyrůst. Dvanáctiletou svéhlavou Jane ale „takové nesmysly“ nezajímají… Jenže pak se stane něco podivuhodného…Objeví se kapitán Hook a dívenku použije jako rukojmí, aby se zmocnil svého největšího soka. Naštěstí Peter Pan, víla Zvoněnka a Ztracení chlapci jí přijdou na pomoc. Nemohou ji ale nutit, aby začala věřit v kouzlo fantazie. Nezačne-li věřit, nenaučí se ani létat, a to je jediný způsob, jak se dostat domů k mamince a také jak zachránit umírající vílu Zvoněnku. Jenže Peter Pan je hrdina jaksepatří a se svými přáteli dokáže Hooka porazit. A Jane pochopí, že když člověk věří v sílu fantazie a přátelství, je možné všechno.

Na csfd.cz 54 procent: Zcela průměrná animovaná pohádka, variace na dávno viděné a překonané, která uvázla kdesi v minulosti.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Fantasy / Rodinný

Země původu: USA / Kanada / Austrálie

Rok vzniku: 2002

Původní název: Peter Pan: Return To Neverland

Délka: 69 minut

Světová premiéra: 1. ledna 2002 – Srí Lanka / Omán

Kinopremiéra v ČR: 21. března 2002

Režie: Robin Budd, Donovan Cook

Námět: J. M. Barrie (hra a kinhy)

Scénář: Temple Mathews, Carter Crocker

Produkce: Cheryl Abood, Christopher Chase, Michael Harrigan, Chris Henderson, Michelle Pappalardo-Robinson, Dan Rounds, Jason VanBorssum, Lizbeth Velasco

Hudba: John Flansburgh, John Linnell (They Might Be Giants), Joel McNeely

Střih: Anthony F. Rocco

Společnost: DisneyToon Studios / Walt Disney Animation Australia / Walt Disney Animation Canada / Walt Disney Pictures / Walt Disney Television Animation

Hlasy v původním znění: Harriet Owen (Jane / mladá Wendy), Blayne Weaver (Peter Pan), Corey Burton (kapitán Hook), Jeff Bennett (Smee / piráti), Kath Soucie (Wendy Darlingová), Andrew McDonough (Danny), Roger Rees (Edward), Spencer Breslin (Cubby), Bradley Pierce (Nibs), Quinn Beswick (Slightly), Aaron Spann (Twins), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, slovensky, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,66:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: „Jak dál?“ – videoklip Jonathy Brooke, vynechané scény