North Video – Xena: Princezna bojovnice – 11. DVD – 2. série

North Video v úterý  9. června 2009 v ediční řadě Světový seriál pokračuje dalším diskem s příběhy neohrožené hrdinky Xena – Princezna bojovnice, za 49,- Kč vychází disk s pořadovým číslem 11, který nás přenese do druhé sezóny tohoto populárního seriálu.

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, nepokojem zmítaná zem zrodila hrdinku. Byla to Xena, mocná princezna bojovnice, zocelená žárem četných bitev. Síla, vášeň a nebezpečí…

V daleké zemi vycházejícího slunce, v době dávných tradic a obyčejů, putuje odvážná princezna Xena starověkým světem, aby s věrnou přítelkyní Gabrielou po boku bojovala proti zlu a bezpráví. Díky dokonalému výcviku ovládá všechny druhy zbraní a není tedy nepřítel, kterému by se nedokázala směle postavit. Všude, kam přijde, ji její sláva předchází a postupně se tak jméno Xena stává nesmrtelnou legendou, ke které se upínají naděje chudých a utlačovaných. 

Xena: Princezna bojovnice je televizní seriál natočený na Novém Zélandu, produkovaný společností Pacific Renaissance Pictures společně s Universal Studios, která zařídila jeho distribuci. Xena se vysílala od roku 1995 do roku 2001. Seriál vznikl jako odnož seriálu Hercules: The Legendary Journeys a mnoho postav se objevilo jak v Herkulovi, tak i ve Xeně.

Celý seriál je vlastně historická fantasy, odehrávající se ve starověkém Řecku. Je však důležité upozornit, že není časově ohraničen, proto se v něm střetneme s různými orientálními, egyptskými i středověkými prvky. Seriál nám přibližuje dobrodružství udatné bojovnice jménem Xena, která bojuje s vlastní minulostí a snaží se napravovat své hříchy. Xenu během jejího putování doprovází Gabriela, mladá dívka, která se stane nejlepší přítelkyní právě Xeny. 

DVD obsahuje 2 epizody:

1. Dítě války (Orphan of War – 30. září 1996) – 42:31  

Xena a Gabriela bojují společně s kentaury proti zlému vůdci Dagninovi, jenž hledá magický ixionský kámen. Xena se setkává se svým synem Solanem, kterého dala kentauru Kaleipovi do opatrovnictví.

Nebo také:

Xena a Gabriela bojují společně s kentaury proti zlému vůdci Dagninovi, hledá totiž magický Ixionský kámen. Xena se setkává se svým synem Solanem, kterého dala po smrti jeho otce Boriada kentauru Kaleipovi do opatrovnictví, když byl ještě dítě. Solan neví, že Xena je jeho matka, ale Dagnine to ví…

Režie: Charles Siebert 

Námět: John Schulian, Robert G. Tapert, R. J. Stewart  

Scénář: Steven L. Sears

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan 

Střih: Jim Prior

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Richard Adams (bojovník), Alexander Campbell (Miklan), Stephen Papps (See’er), Peter Tait (Daylon), David Taylor (Solan)

2. Nic si nepamatuj (Remember Nothing – 7. října 1996) – 41:34

Tři sudičky dají Xeně jako dík za záchranu svého chrámu šanci na změnu její minulosti a navrácení života mladšímu bratru Lyceovi, zabitému v bitvě o Amphipolis.

Nebo také:

Tři Sudičky jako dík za záchranu jejich chrámu před zničením dají Xeně šanci na změnu své minulosti a záchranu života svého mladšího bratra Lycea, zabitého v bitvě o Amphipolis. Ale všechno se vrátí zpět, pokud Xena prolije krev…

Režie: Anson Williams 

Námět: John Schulian, Robert G. Tapert, R. J. Stewart

Scénář: Chris Manheim, Steven L. Sears

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Jim Prior

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Geoff Barlow (obchodník), Daniel Chilton (chlapec), Micaela Daniel (Lachesis), Aaron Devitt (Lyceus), Mark Ferguson (Krykus), David Geary (stráž #2), Chris Graham (Toxeus / vůdce otroků), Robert Harte (Maphias), Mariao Hohaia (Minion), Rebecca Kopacka (Clotho), Slade Leef (Caputius), Andrew MacMillan (stráž u brány), Elizabeth Pendergrast (Atropos), Stephen Tozer (Mezentius)

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995 – 2001

Původní název: Xena: Warrior Princess

Společnost: MCA Television / Renaissance Pictures / Studios USA Television / Universal TV

Natáčeno: Nový Zéland  

Zadní strana obalu 

Údaje o DVD:

Délka: 2x 45 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky , anglicky

Titulky: česky vypínatelné u českého zvuku, napevno s anglickým zvukem

Obraz: barevný PAL DVD5 4.3

Bonus: žádný