Eusebius – Jezero smrti

Uvidíme, co z toho vyleze. Disk s logem vydavatelství se objevil v úterý, je tedy otázkou, zda Eusebius obsadí dva dny v týdnu, nebo se přesune na jiný den. Pokud vyjde můj tip, pak se dočkáme i v pátek 15. ledna 2010 a v dosavadní řadě s názvem Film týdne se objeví slušně hodnocené Jezero smrti za 49,- Kč.

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku.

 

 

Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu.

 

 

Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná.

 

 

Pár citací:

 

V navozování bezvýchodné atmosféry naprosto nekompromisní horor, který činí oběti i ze svých diváků. To řezání a bodání je podáváno tak sugestivně, že se cítíte jako přímý aktér veškerého dění, ohrožování partou pubertálních výrostků s nulovým, nebo příliš tvrdým rodinným zázemím.

 

Neoriginální, ale velmi působivý a napínavý film, který lidé se slabším žaludkem možná nevydýchají. Vše je výrazně umocněno identitou těch zlých a faktem, že tohle se může stát i u nás v lese.

 

 

Obsáhleji třeba tady.

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2008

Délka: 88 minut

Původní název: Eden Lake

Světová premiéra: 15. května 2008 – Francie (Cannes Film Market)

Režie: James Watkins

Scénář: James Watkins

Produkce: Christian Colson, Richard Holmes, Ivana Mackinnon, Diarmuid McKeown, Paul Ritchie

Hudba: David Julyan

Kamera: Christopher Ross

Střih: Jon Harris

Kostýmy: Keith Madden

Společnost: Rollercoaster Films / Aramid Entertainment Fund

Natáčeno: Black Park Lake, Black Park, Iver Heath, Buckinghamshire, Velká Británie / Black Park, Iver Heath, Buckinghamshire, Velká Británie / Burnham Beeches, Buckinghamshire, Velká Británie / Farnham Common, Buckinghamshire, Velká Británie / Pinewood Studios, Iver Heath, Buckinghamshire, Velká Británie

Hrají: Kelly Reilly (Jenny), Michael Fassbender (Steve), Tara Ellis (Abi), Jack O’Connell (Brett), Finn Atkins (Paige), Jumayn Hunter (Mark), Thomas Turgoose (Cooper), James Burrows (Harry), Thomas Gill (Ricky), Lorraine Bruce (Tanya), Shaun Dooley (Jon), James Gandhi (Adam), Bronson Webb (Reece), Lorraine Stanley (Nat), Rachel Gleeves (Mel), Mark Devenport (Ashley), Alex Palmer (Paul), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: vychází na DVD, Bioscop uvádí v kinech