Intersonic – Nigel Marven a jeho příroda 1

Už před velmi, velmi dlouhou dobou InterSonic uváděl ve svých plánech seriál Nigel Marven a jeho příroda, ten však vždy nakonec zmizel kdesi v nejasné budoucnosti. Nyní se ale nejasno přetavuje v konkrétní termín, v sobotu 3. září 2011 by měl za 69,- Kč být v prodeji první disk z kolekce 10 DVD. Svět kolem nás očima dobrodruha.

Slavný biolog na cestách za krásami života zvířat.

Disk obsahuje dvě epizody:

Nigel Marven a ošklivá zvířata (Nigel Marven´s Ugly Animals) – 2006, 47 minut

Migel Marven se vydává na cesty, aby sestavil žebříček nejošklivějších tvorů naší planety. Favority na umístění na předních příčkách jsou nepochybně prasata bradavičnatá, gigantičtí mroži, hvězdonosí krtci či naháčské kočky. Šanci na výhru mají také některé druhy hmyzu, obojživelníků a ptáků. Kdopak zůstane na pomyslném posledním místě a bude nejhezčí z ošklivých? Těšte se, přehlídka začíná!

Nigel Marven a lovci jedů (Nigel Marven’s Venom Hunters) – 2005, 47 minut

Nigel Marven hledá nejjedovatější tvory na světě. Nejen hadi, ale i ještěrky, pavouci nebo chobotnice mají jed, který může být pro člověka fatální. Nigel sleduje, jak se jedy sbírahí a v nejlepších světových laboratořích proměňují na léky, které zachraňují životy. Některé z laboratoří dokonce experimentují s hadím jedem jako s možným lékem na rakovinu a cukrovku.

Podle dostupných zdrojů má Nigel Marven na svém kontě desítky různých sérií a třeba takový přírodopisný seriál s názvem "Nature" má od roku 1984 už 29 sérií s mnoha desítkami (až stovkami) dílů, takže určit nějaké konkrétní podrobnosti je střelba naslepo.

Zadní strana 

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Délka: 94 minut

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 16:9

Bonus: