Hollywood Classic Entertainment – Hodiny

Nad edicí FilmX se zatím zavřela voda, nicméně v ní vydané tituly se postupně objevují na pultech znovu. Například v pondělí 13. února 2012 se za 59,- Kč vrací z katalogu SPI International díky Hollywood Classic Entertainment zfilmovaný přepis knihy Michaela Cunnighama Hodiny. Obálka je označena slovem Romance, těžko soudit, jestli to má být náhrada titulů s logem Blesku pro ženy…

Obálka a cena se sice změnily, nicméně stále jde o stejný film, který jsme popisovali zde. Tudíž jen pro připomenutí text ze zadní strany:

Richmond, Anglie, 1923. Spisovatelka Virginie Woolfová píše v azylu svého venkovského domu jedno ze svých vrcholných, nejintimnějších a vnitřně nejkomplikovanějších děl „Paní Dallowayovou“. V Los Angeles roku 1951 si touto knihou prosvětluje depresi všedního stereotypu těhotná žena v domácnosti Laura Brownová, připravující narozeninovou oslavu svého manžela. Také moderní paní Dallowayová – Clarissa Vaughnová, emancipovaná nakladatelka z New Yorku roku 2001 – chystá oslavu pro svého muže umírajícího na AIDS. Jeden den ze života tří žen obývajících tři různé časoprostory nabízí meditaci nad nejistotami života, pochybnosti ohledně seberealizace v soukromí i práci a milostnými pouty k mužům a ženám.

Na imdb.com 75 procent, na csfd.cz 83.

Zadní strana

Údaje o DVD:

Délka: 110 minut

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, slovensky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: fotogalerie, druhá kamera