Vapet dětem – Vesmírný závod

V sobotu 25. července 2009 se za 48,- Kč dostane v rámci rotace zvířecích hrdinů na našeho blízkého příbuzného. Vapet v edici Dětem nabízí rodinný film Vesmírný závod o přátelství chlapce a „kosmonauta" – šimpanze.

 

  

Po druhé světové válce se svět upnul k velkému závodu o dobytí kosmu. První kroky na cestě do vesmíru sice udělali Rusové, jejich američtí rivalové se ale rozhodně nevzdávali. V čele amerického vesmírného programu NASA stál německý konstruktér Wilhelm Friedrich von Hubber.

 

 

Z hlediska vědeckého byl kapacitou, z hlediska rodičovského tomu tak ale rozhodně nebylo. O svého syna Billyho nemá příliš zájem, vše, co vidí, je jen práce a zase práce. Billy trpí nejen ztrátou maminky, ale velmi ho trápí otcův nezájm, ale neví, jak by tatínka změnil.

 

 

K radosti ze života ho navrátí až setkání s šimpanzem Macem, jedním z adeptů na cestu do kosmu v nové vesmírné lodi Redstone. Přátelství mezi malým chlapcem a šimpanzem je velmi silné, Billy se konečně cítí šťastný. Zdá se, že i jeho otci začíná docházet, že je načase se nad sebou zamyslet, protože Billy je to nejdražší, co v životě má.

 

 

Žánr: Rodinný

Země původu: USA / Německo

Rok vzniku: 2001

Délka: 101 minut

Původní název: Race to Space

Světová premiéra: 31. října 2001 – Francie

Režie: Sean McNamara

Scénář: Eric Gardner, Steven H. Wilson

Produkce: David Brookwell, Glenn Greene, Peter Lambert, Al Lapin Jr., Sean McNamara, Neil P. White

Hudba: John Coda

Kamera: Christian Sebaldt

Společnost: Brookwell-McNamara Entertainment / Century Entertainment / Telepool

Natáčeno: Cape Canaveral Air Station, Cape Canaveral, Florida, USA / Cocoa Beach, Florida, USA / Edwards Air Force Base, Kalifornie, USA / Vistor’s Complex, Kennedy Space Center, Titusville, Florida, USA

Hrají: James Woods (Dr. Wilhelm von Huber), Annabeth Gish (Donni McGuinnessová), Alex D. Linz (Billy von Huber), Wesley Mann (Rudolph), Patrick Richwood (Dieter), William Devane (Roger Thornhill), Mark Moses (Alan Shepard), William Atherton (Ralph Stanton), a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný