Filmag zábava – Herkules proti babylonským tyranům

Edice Filmag zábava bude v pátek 13. února 2009 za 45,- Kč rozhojněna o titul Herkules proti babylonským tyranům. S tímto antickým hrdinou už jsme také měli tu čest několikrát, nyní jde o filmové zpracování italské.

Legendární postava z řecké mytologie, syn nejvyššího boha Dia, ožívá v napínavém historickém filmu, ve kterém se neporazitelný hrdina vydává do boje proti babylonským tyranům. Řecká princezna Hesperia je ve městě Babylón držena v zajetí jako otrokyně. Asyrský král Faleg s ní však má své plány – chce ji ukrást krutým otrokářům, vzít si ji za ženu a propojit tak dvě mocná království. K naplnění jeho plánu mu pomůže svalovec s nadlidskou silou Herkules. Jenže z Falega se vyklube rafinovaný zrádce, a tak Herkules bude muset použít všechny své božské schopnosti, aby nastolil v Babylónu spravedlnost.

Žánr: Fantasy / Dobrodružný

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1964

Délka: 90 minut

Původní název: Ercole contro i tiranni di Babilonia

Režie: Domenico Paolella

Scénář: Luciano Martino, Domenico Paolella

Produkce: Fortunato Misiano

Hudba: Angelo Francesco Lavagnino

Kamera: Augusto Tiezzi

Společnost: Romana Film

Hrají: Peter Lupus aka Rock Stevens (Hercules), Helga Liné (Taneal), Mario Petri (král Phaleg), Livio Lorenzon (Salman Osar), Anna Maria Polani (Asparia), Tullio Altamura (Azzur), Franco Balducci (Bahar), Diego Pozzetto (Bomar), Mirko Valentin (Glaucone), Diego Michelotti (Christophisis), Rosy De Leo, Eugenio Bottari, Andrea Scotti, Sal Borgese, Jeff Cameron, Pietro Ceccarelli (bojovník), Gilberto Galimberti, Emilio Messina, Amerigo Santarelli (zápasník), Pietro Torrisi (zápasník)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: žádný