Blue Sky Film – Podzimní cesta

Proč nezkusit mezi tou přehršlí černobíle pamětnických, televizně komediálních, béčkově hororových titulů taky něco úplně jiného? Odvážnému štěstí přeje (snad, doufejme) a tak nám Blue Sky Film Distribution po novince z minulého týdne nabídne ve čtvrtek 12. března 2009 příběh Podzimní cesta za 49,- Kč. <>/p

 

Peter Falk v nezapomenutelné roli otce čtyř dospělých dětí, který s jejich pomocí hledá svou ženu. Ta ho opustila po 46 letech manželství.

 

Otec Sam vyrazil za synem Benem do New Yorku, aby mu oznámil, že ho opustila manželka. Spolu odjíždí na venkov na prohlídku statku, který je na prodej, zatímco dcery pátrají, kam a proč se ztratila jejich matka.

 

 

 

Jednodenní cesta se ovšem promění v báječný automobilový výlet, kdy otec a syn hledají při chytání ryb, popíjení a hraní kulečníku ve vlastní minulosti otázky na své odpovědi a dělají věci, na které dřív prostě nebyl čas. Film spěje k závěrečnému finále, které zodpoví otázku, kde je Samova žena – a proč od něj odešla.

 

Peter Falk předvedl v roli, která mu byla napsaná přímo na tělo vynikající herecký výkon otce, kterého my všichni známe: přátelský a bezstarostný, rozčílený a trapný – a naprosto nenahraditelný.

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 96 minut

Původní název: The Thing About My Folks

Světová premiéra: 2. června 2005 (Seattle International Film Festival)

Režie: Raymond De Felitta

Scénář: Paul Reiser

Produkce: Steve Gaub, Robert F. Newmyer, Paul Reiser, Jeffrey Silver, Jamie H. Zelermyer

Hudba: Steven Argila

Kamera: Dan Gillham

Společnost: Nuance Productions / Outlaw Productions

Natáčeno: Garwood, New Jersey, USA / Saugerties, New York, USA / Shokan, New York, USA / Woodstock, New York, USA

Hrají: Peter Falk (Sam Kleinman), Paul Reiser (Ben Kleinman), Olympia Dukakis (Muriel Kleinmanová), Elizabeth Perkins (Rachel Kleinmanová), Mackenzie Connolly (Lilly Kleinmanová), Lydia Jordan (Mia Kleinmanová), Ann Dowd (Linda), Claire Beckman (Hillary), Mimi Lieber (Bonnie), Bernie McInerney (pan Harrison), Catherine Taormina (mladá Muriel Kleinmanová), Rachel Robinson (hlas mladé Muriel), Rich Duva (mladý Sam Kleinman), Marshall Efron (řidič náklaďáku), Dennis Sheehan (majitel obchodu), Timothy Hsu (pokladní v obchodě), Michael Duvert (Ramone Asquincella), Alison Fraser (matka Cutie), Adam Mucci (Hall Bully), Craig Pattison (Bullyho kamarád), Tonye Patano (zdravotní sestra), Kevin Cahoon, Lauren Bittner (baseballová fanynka), Marti Cooney (žena v restauraci), Jenna Gilliland, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

 

 Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, slovensky  

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL

Bonus: upoutávka