Intersonic – První apokalypsa

InterSonic nabídne v sobotu 23. dubna 2011 další DVD ve stejné grafické úpravě „pravěké" linie a na pulty dorazí televizní dokument z dílny History Channel První apokalypsa za 69,- Kč. Dinosauři vyhynuli. Vyhyne i lidstvo? Může být vyhynutí dinosaurů předzvěstí zániku lidstva?

Dinosauři kdysi vládli planetě Zemi. Konec jejich éry dodnes přináší spousty otázek. Jak a proč zemřel poslední proslulý Tyrannosaurus Rex? Proč vyhynuli další obrovští tvorové na souši i ve vodě? Budeme i my, lidé, oběťmi děsivých přírodních katastrof, které nedokážeme nijak ovlivnit? Poškozujeme ekosystém takovým způsobem, že se proti nám příroda vzbouří? Přijde další vesmírný náraz? Vyhubí nás nemoci a mikroorganismy?

První apokalypsa 

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Abychom se pokusili odpovědět na tyto otázky, musíme detailně prozkoumat důvody zániku rodu dinosaurů. Jejich smrt nám může pomoci pochopit to, proč možná hrozí vyhynutí i nám…

Jsme odsouzeni putovat ve stopách dinosaurů? Možná, že strach je důvodem naší fascinace zánikem tohoto živočišného druhu, který žil na naší planetě před miliony let. Pokud něco tak velkého, vládnoucího Zemi, mohlo být zničeno během několika staletí, jakou asi máme naději? Co když světu, ve kterém žijeme, hrozí zánik – nová apokalypsa?

Tentokrát žádné body, žádné komentáře jak na imdb.com, tak na csfd.cz.

Zadní strana 

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 87 minut (1:27:09)

Původní název: First Apocalypse

Světová premiéra: 7. ledna 2009 – USA

Scénář: Savas Georgalis

Produkce: Sven Berkemeier , Douglas Cohen, Savas Georgalis, Louis Tarantino

Kamera: Ged Vernardakis

Střih: Gina Vecchione

Společnost: Flight 33 Productions / History Channel

Účinkují: David Brin, Michio Kaku, James Lurie

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

 

Zvukové stopy 

 

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: upoutávky na začátku DVD, z naší nabídky