Hollywood Classic Entertainment – Šifra

Hollywood Classic Entertainment nabídne v úterý 19. července 2011 v digipackové krabičce s logem FilmParáda za 99,- Kč televizní dramatický příběh Šifra o chlapci, který musel zapomenout na to, že je dítě. Ten úkol je nad jeho síly. Vzdát jej však nemůže. Zná tajemství, které může zachránit tisíce lidí.

Dramatický film natočený podle skutečné události. Těžko lze něčím vyvážit utrpení, jež vzešlo z druhé světové války. I v této hořké době se ale odehrávala hrdinství, jež by neměla být zapomenuta.

Zahraniční obal

Maria Von Gall organizuje útěky Židů z okupované Francie. Tuší, že Němci brzy vše odhalí, a tak předává všechny důležité informace, včetně přístupového kódu k bankovnímu kontu ve švýcarské bance, svému geniálnímu jedenáctiletému synovi Thomasovi. Ten se stává cílem bezcitného profesora Gregora Lämmleho, který udělá cokoliv, jen aby se k penězům dostal. Thomas i jeho matka se snaží Gregora přelstít v nebezpečné hře na kočku a myš plné odvážných útěků a smrtelných léček. Malý chlapec se ale přese všechno ocitá v Lämmleově zajetí. Marii nezbývá, než požádat o pomoc Thomasova otce Davida, kterého opustila a o narození syna mu nikdy neřekla.

Málo nad 60 procent: Slušné nejednoznačné, byť poněkud dlouhé drama, herecky zvládnuté, s poněkud hollywoodsky přeslazeným koncem.

Zadní strana

Žánr: Drama / Thriller

Země původu: Velká Británie / Francie

Rok vzniku: 2003

Délka: 124 minut

Původní název: Entrusted

Světová premiéra: 15. březen 1998 – USA

Režie: Giacomo Battiato

Námět: Loup Durand (román)

Scénář: Giacomo Battiato, Nicola Lusuardi

Produkce: Alain Bordiec, Georges Campana, Chris Chrisafis, Alexandre Déon, Michael Frenschkowski, Jean-Baptiste Leclère, Peter Paulich, Norbert Sauer, Karin Schockweiler, Roberto Sessa

Hudba: Gert Wilden Jr.,

Kamera: Florian Ballhaus

Střih: Scott Stevenson

Kostýmy: Anne de Laugardière

Společnost: Grosvenor Park Productions / Le Sabre

Natáčeno: Francie / Mnichov, Německo

Hrají: Klaus Maria Brandauer (Gregor Lämmle), Thomas Brodie-Sangster (Thomas von Gall), Claire Keim (Catherine Lamielová), Giovanna Mezzogiorno (Maria von Gallová), Stephen Moyer (David Quatermain), Dominique Pinon (Henri Lafont), Thomas Heinze (Joachim Görtz), Ken Duken (Jürgen Müller), Gottfried John (Thomas von Gall st.), Thierry Lhermitte (Andreas Lazik), Giorgio Pasotti (Michele), Cédric Brelet (Saverio), Rufus (profesor Bergot), Marisa Leonie Bach Duken (Louise), Didier Bourguignon (řidič nákladního auta), Sean Chapman (Larry Quatermain), Henri Costa (stráž), Francois Couet (zpěvák), Bruno Cécillon (Bertrand), Didier Dabrowski (voják z Provence), Lara de Laubadere (Mitzi Laziková), Claude Duneton (otec Allegre), Jean-Marie Frin (majitel obchodu), Guillaume Groulard (Bruno), Betty Krestinsky (matka Allegre), Jean-Paul Muel (starosta), Jean Nehr (Lionel), Hrary Raymon (Callaghan), Dagmar Schwarz (Delphine), Brian Stavechny (pekař), Michel Voletti (knihovník), Cedric Brelet von Sydow (Saverio), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: fotogalerie, upoutávka, z naší nabídky