Urania – Ahoj, Semaforku!

Další dětský titul (který se v loňském roce objevil již jako příloha dětského časopisu Sluníčko) naplánovaný vydavatelstvím Urania na úterý 20. března 2012 bude za 69,- Kč animovaný seriál Ahoj, Semaforku! Pravidla silničního provozu pro vaše děti.

Ahoj děti! Víte jak přecházet ulici, proč v autě používat bezpečnostní pásy, jak vystupovat z autobusu či auta, k čemu jsou dopravní značky nebo jak se chovat při jízdě na bruslích?

Náš kamarád Semaforek vás v několika epizodách naučí základní pravidla bezpečnosti silničního provozu tak, aby se vaši rodiče nemuseli bát, až půjdete zítra do školy nebo pojedete s kamarády autobusem na výlet.

Jste připraveni? Vítejte v naší škole bezpečnosti silničního provozu v lekcích:

Semafory pro chodce – Bezpečnostní pásy – Vystupování z auta – Dopravní policie – Vystupování z autobusu – Jízda na motocyklu – Domácí mazlíčci v autě – Jak požádat policistu o pomoc – Dopravní značky – Jízda autobusem – Pozor! Práce na silnici – Chůze po ulici – Jak pomáhat na ulici – Nevyhazujte odpadky z auta! – Neotvírejte dveře za jízdy! – Když přijíždí vlak – Dětská autosedačka – Nehrajte si na ulici – Sanitka – Za deště – Náš kamarád Semaforek – Jízda na bruslích – Chůze po silnici – Nevyklánějte se z okénka! – Jízda na kole – Zapamatujte si.

Ukázka k vidění třeba zde.

Na csfd.cz bez komentářů 48 procent, na zahraničních webech není problém najít všechny epizody, ale hodnocení či detailní informace o tvůrcích seriálu zůstávají tajemstvím.

Zadní strana 

Žánr: Animovaný / Dětský

Země původu: Španělsko

Rok vzniku: 2007

Délka: 132 minut

Původní název: Green Light

Režie: Alex Colls

Scénář: Gerald Duran

Společnost: Motion Pictures S. A. / Anera Films

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádný

Obraz: barevný PAL 4:3

Bonus: