Magic Box – Velké migrace (3 DVD)

Vydavatelství MagicBox údajně chystá na čtvrtek 20. září 2012 vydání kolekce, obsahující 3 disky z produkce National Geographic – za 299,- Kč by měl být v prodeji komplet Velké migrace. Migrují po milionech. Přežívají jako jednotlivci.

Velkolepý projekt National Geographic!

  • Celosvětová událost na Blu-rayTM a DVD
  • Dokument, jehož tvorba trvala 3 roky
  • NGC štáby projely každý kontinent
  • Urazily přes 676 tisíc kilometrů
  • Pro natáčení bylo použito nejšpičkovější technologie
  • Zachytili dosud nezdokumentované záběry

DISK 1

ZROZENI KE STĚHOVÁNÍ (Born to Move – 7. listopadu 2010)

Každý den se do života na cestách rodí miliony tvorů, ať už se pohybují rychle nebo pomalu, po zemi nebo ve vzduchu. Jsou to migranti. Jsou zrozeni ke stěhování. Od malých tvorů, po ty vetší druhy, od motýlů po pakoně, život všech závisí na schopnosti vstát a jít. Film Zrozeni ke stěhování sleduje čtyři nejzajímavější příběhy migrujících organismů na světě: vorvaně, kteří za život naplavou miliony kilometrů, kraby červené, kteří za pár dní překonají neuvěřitelnou vzdálenost, motýly monarchy stěhovavé, kterým trvá čtyři generace, než přeletí celý kontinent, a pakoně, kteří se každoročně musí vyhýbat dravým čelistem krokodýlů, kteří jim chňapají po nohách. Seriál kanálu National Geographic zvaný Velké migrace vám nevídaným způsobem přibližuje tyto úžasné, překvapivé a inspirativní příběhy. Filmy vznikaly celé tři roky, během nichž autoři jezdili po celém světě, aby s pomocí nejnovějších technologií zachytili příběhy zrození, smrti, boje o život i přirozené obnovy. Uvidíte skutečně ty nejpohyblivější obrázky v dějinách filmu.

VOLÁNÍ PO ZACHOVÁNÍ RODU (Need to Breed – 7. listopadu 2010)

Každý den se nejrůznější migrující organismy po celém světě vydávají na neuvěřitelné cesty. Riskují všechno, aby si zajistili něco, co je cennější než ony samy: chtějí zplodit a pečovat o svoje potomky, kteří vytvoří novou generaci globálních migrantů. Od kamenitých pláží Falklandských ostrovů, přes husté lesy v Kostarice nebo Austrálii, po vyprahlou savanu na jihu Súdánu; miliony zvířat teď opouští

DISK 2

ZÁVOD O PŘEŽITÍ (Race to Survive – 14. listopadu 2010)

Migrace je jako hodinky: bezpočet zvířat se každý den musí vydat na cestu, nebo zemřít. Jejich pohyb řídí roční období a změny klimatu. Musí uspět v závodě o přežití, musí dospět do cíle dřív, než bude pozdě, musí se rozmnožovat, najít potravu, zkrátka přežít. Od stále se měnících ledových ploch v Arktidě, po solné pánve v Botswaně: biliony tvorů cítí nutkání odejít, aby sami přežili a zároveň zachovali rod. Ale pro různá zvířata, jako třeba mrože, žraloky obrovské, zebry, orangutany, vidlorohy nebo například plankton se každý den běží závod o přežití.

HODOVAT NEBO HLADOVĚT (Feast of Famine – 14. listopadu 2010)

Každá migrace představuje epický příběh řízený do značné míry hladem. Biliony tvorů jsou každodenně v pohybu ve snaze nalézt zelenější pastviny. Od mikroskopického planktonu, po vzácné pouštní slony, od dravých orlů bělohlavých, po světélkující medúzy, od děsivých bílých žraloků, po sokoly stěhovavé rychlé jako blesk: celá naše planeta je v pohybu. Na nekonečnou cestu se vydává bezpočet tvorů; migrují po milionech, aby přežili jako jednotlivci.

DISK 3

VELKÉ MIGRACE: VĚDA O MIGRACÍCH (Science of Migrations – 7. listopadu 2010)

V počátku každé migrace je utrpení, zoufalství a hladovění a každá migrace je cestou plnou překážek, cestou, která vzdoruje smrti. Film Věda o migracích jde migracím pod kůži – ukáže vám, jak vědci zkoumají a získávají poznatky na základě tohoto úchvatného přírodního divadla. Strhující běh pakoňů přes pláň Serengeti, bezmála tři tisíce kilometrů dlouhý let monarchy stěhovavého, dvouměsíční putování rypouše sloního z pobřeží Patagonie, odvážná cesta slona afrického v Mali; to vše pro vědce představuje možnost poodkrýt nebezpečný svět migrací. Díky pokrokům dosaženým ve sběru dat a díky nejnovějším technologiím lépe pochopíme rozhodovací proces zvířat, dynamiku a vnitřní fungování stáda, hejna nebo třeba i skupin kytovců.

VELKÉ MIGRACE: V ZÁKULISÍ (Behind the Scenes – 14. listopadu 2010)

V roce 2007 se několik týmů filmařů kanálu National Geographic rozjelo po celém světě, aby zachytilo ty nejzajímavější a nejúžasnější migrační příběhy v dějinách filmu. Během dvou let strávili tvůrci více než 350 hodin v korunách stromů, 500 hodin na posedech a 400 hodin pod vodou. V tomto filmu, který vás zavede do zákulisí filmování, uvidíte mořské hlubiny a vzdálené kouty světa a stanete se svědky různých nebezpečí a problémů, ale i skvělých dobrodružství, která zažívají kameramani kanálu National Geographic.

Na imdb.com 82, na csfd.cz 84 procent: Úžasné obrazové zpracování.

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 300 minut

Původní název: Great Migration  

Režie: David Hamlin

Scénář: Eleanor Grant

Produkce: David Hamlin, Char Serwa, Stephanie Atlas, James Byrne, John Benam, Katie Bauer, Alicia Decina, Keenan Smart, Anne Tarrant, Jesse Quinn, Charley Miller

Hudba: Anto Sanko, Robert Neufeld, Joachim Horsley

Kamera: John Benam, Andy Casagrande, Robert Poole, Neil Rettig, Adam Ravetch, Martin Dohrn, Graeme Duane, Justine Evans, Johnny Friday, Jonathan Jones, Mark Lamble, Andrew Shillabeer, Mark Emery, Wade Fairley, Richard Fitzpatrick, Richard Foster, David Hannan, Alistair MacEwen, Joe Riis, Rick Rosenthal, Mark Smith

Střih: Emmanuel Mairesse

Společnost: National Geographic / National Geographic Television / The Lee and Juliet Folger Fund

Natáčeno: celý svět

Vypravěč: Alec Baldwin

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: