Bontonfilm – Total Recall

Mají remaky smysl, nebo ne? Věčná a přitom takřka nezodpověditelná otázka. Bontonfilm dává k posouzení v neděli 9. prosince 2012 letošní verzi sci-fi Total Recall za 299,- Kč.

Připravte se na nikdy nekončící zábavu a strhující napětí v "chytrém, sexy a akcínabitém" (Scott Mantz, Access Hollywood) thrilleru s Colinem Farrellem v roli DouglaseQuaida, továrního dělníka, který navštíví revoluční společnost Rekall, aby jeho superšpionské sny proměnila ve skutečné vzpomínky.

Plánovaný postup se ale vymyká kontrole a způsobuje, že se hranice mezi fantazií a realitou smazává. Quaid se ocitá na útěku a jeho budoucnost je značně nejistá. Ve vedlejších rolích filmu, který překypuje dech beroucími akčními scénami a velkolepými vizuálními efekty, se představují Kate Beckinsale, Jessica Biel a Bryan Cranston.

S TOTAL RECALL zažijete dokonalou jízdu plnou vzrušení a energie!

 

Total Recall je akční thriller o realitě a vzpomínkách opět inspirovaný známou povídkou "We Can Remember It For You Wholesale" od Philipa K. Dicka.

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid krásnou manželku, kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je a útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen, vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí, aby našel hlavu ilegálního odboje a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud.

Na imdb.com 63 procent, na csfd.cz 64: V podstatě nabušený videoklip, roztažený na neúnosnou délku, s opravdu úžasnou výpravou a vykrádáním toho nejlepšího ze všech možných i nemožných předchůdců. Nutno ovšem zapomenout na předchozí film s Arnoldem a na fakt, že jde o jasného kandidáta na film s největším počtem logických i vědeckých nesmyslů na jednom místě.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Sci-fi / Thriller

Země původu: USA / Kanada

Rok vzniku: 2012

Délka: 113 minut

Původní název: Total Recall

Světová premiéra: 2. srpna 2012 – Hong Kong / Singapur / Thajsko

Kinopremiéra v ČR: 16. srpna 2012

Režie: Len Wiseman

Námět: Philip K. Dick (povídka "We Can Remember It for You Wholesale")

Scénář: Kurt Wimmer, Mark Bomback, Ronald Shusett, Dan O’Bannon, Jon Povill

Produkce: Toby Jaffe, Ric Kidney, Paula Kucharski, Neal H. Moritz, Len Wiseman

Hudba: Harry Gregson-Williams

Kamera: Paul Cameron

Střih: Christian Wagner

Kostýmy: Sanja Milkovic Hays

Společnost: Total Recall / Original Film / Rekall Productions

Natáčeno: CFB Borden, Borden, Ontario, Kanada / Guelph, Ontario, Kanada / Pinewood Toronto Studios, Port Lands, Toronto, Ontario, Kanada / St. Thomas, Ontario, Kanada / Toronto, Ontario, Kanada / University of Toronto, Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Colin Farrell (Douglas Quaid / Carl Hauser), Kate Beckinsale (Lori Quaidová), Jessica Biel (Melina), Bryan Cranston (Vilos Cohaagen), Bokeem Woodbine (Harry), Bill Nighy (Matthias), John Cho (McClane), Will Yun Lee (Marek), Milton Barnes (povstalecký bojovník), James McGowan (vojenský adjutant), Natalie Lisinska (zdravotní sestra), Michael Therriault (bankovní úředník), Stephen MacDonald (flákač), Mishael Morgan (recepční v Rekallu), Linlyn Lue (žena od povstalců), Dylan Smith (Hammond), Andrew Moodie (tovární předák), Kaitlyn Wong (tříprsá žena), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, rusky, 2.0 VO polsky, 2.0 maďarsky, ukrajinsky, turecky

Titulky: česky, slovensky, anglicky, arabsky, bulharsky, chorvatsky, estonsky, řecky, hebrejsky, maďarsky, islandsky, litevsky, polsky, portugalsky, rumunsky, rusky, srbsky, slovinsky, turecky, ukrajinsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: 3 filmy o filmu- Věda: Fikce vs. fakta / Tvorba gravitačního výtahu / Nepovedené záběry