Bontonfilm – Let´s Dance: Revolution

Inu, když se jednou nějaký koncept jakž takž osvědčí, je třeba ho ždímat, co to dá. Bontonfilm v neděli 20. ledna 2012 chystá trafikové vydání DVD Let’s Dance: Revolution za 199,- Kč. Stačí krok a svět se změní.

Mladá tanečnice Emily přijíždí do Miami s velkým snem tančit na profesionální úrovni. Na jedné plážové party se seznámí se Seanem a protančí s ním celou noc. Sean vede kontroverzní pouliční taneční hnutí MOB, které se drze dere vpřed a tančí na nejrušnějších místech ve městě a také v netradičních prostorách jako jsou muzeum nebo banka. Občas si vyberou rušnou křižovatku. Prostě to rozbalí všude, kde vzbudí pořádný rozruch. Tancem provokují běžné kolemjdoucí a strhávají na sebe i pozornost médií. Jejich hlavním cílem, je způsobit co největší šok a být pořádně vidět i slyšet.

Sean Emily postupně učaruje a rozhodne se do jeho tanečního projektu zapojit. Postupně se stane jeho hlavní tanečnicí. Brzy mají první neohlášené vystoupení, které opět zvedne ze židlí řadu kritiků i fanoušků. Jedny naštvané a druhé nadšené. Emilyn otec, bohatý byznysmen, ale nesouhlasí, aby se jeho dcera poflakovala s pouliční bandičkou. Představuje si pro ni jinou budoucnost. A tak to chce tanečníkům pořádně osolit.

Místo, kde už MOB dlouho trénují, chce Emilyn otec rekonstruovat a využít jej k obchodním účelům. K tomu potřebuje vystěhovat tisíce zde žijících lidí. Skupina MOB se na protest proti tomu rozhodne vyrazit do ulic a tancem upozornit na problém těch, kteří zůstanou bez střechy nad hlavou. Teď už taneční skupina MOB netančí jenom proto, aby se předváděla a provokovala, nyní tančí pro zatraceně dobrou věc.

Na imdb.com 62 procent, na csfd.cz 63: Blboučký příběh, dechberoucí choreografie. Toť vše.

Zadní strana

Žánr: Drama / Hudební / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 95 minut

Původní název: Step Up Revolution

Světová premiéra: 26. července 2012 – Hong Kong / Izrael / Holandsko / Rusko / Thajsko

Kinopremiéra v ČR: 30. srpna 2012

Režie: Scott Speer

Námět: Duane Adler

Scénář: Amanda Brody

Produkce: Jon M. Chu, Lynn K. D’Angona, Erik Feig, Jennifer Gibgot, Garrett Grant, Nan Morales, Adam Shankman, Patrick Wachsberger

Hudba: Aaron Zigman

Kamera: Karsten Gopinath aka Crash

Střih: Matt Friedman, Avi Youabian

Kostýmy: Rebecca Hofherr

Společnost: Offspring Entertainment / Summit Entertainment

Natáčeno: Miami, Florida, USA

Hrají: Cleopatra Coleman (Penelope), Misha Gabriel Hamilton (Eddy), Ryan Guzman (Sean), Michael ‚Xeno‘ Langebeck (Mercury), Stephen ‚tWitch‘ Boss (Jason), Claudio Pinto (Francisco), Nicole Dabeau (hlasatel), Chris Charles (řidič Lamborghini), Katie Peterson (žena z Oceánu), Alejandro Posada (muž z Oceánu), Marc Macaulay (uniformovaný policista), Tommy Dewey (Trip), Mario Ernesto Sánchez (Ricky), Sabina V. Gomez (Rickyho matka), Dominique Bell (Sarah), Megan Boone (Claire), Peter Gallagher (pan Anderson), Kathryn McCormick (Emily), Mia Michaels (Olivia), Tangi Colombel (Tommy), Claudia Rocafort (kurátor), Jordana DePaula (roztomilá prodavačka), Tiger Kirchharz (kurátorka), Kevin Walton (Bob Cooper), Steve Zurk (radní Casey), Chadd Smith (Vladd), Mari Koda (Jenny Kidoová), Adam G. Sevani (Moose), Celestina (tanečnice Mobu), Justin Valles (tanečník z Mobu), Phillip Chbeeb (tanečník z Mobu), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, 2.0 anglicky

Titulky: česky, česky pro neslyšící, anglicky, maďarsky, rumunsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: