Magic Box – Pařba na třetí

Společnost Magic Box ze záhadných důvodů po vydání prvního dílu přeskočila ten druhý a ve čtvrtek 14. listopadu 2013 poslala do trafik za 399,- Kč rovnou DVD Pařba na třetí. Dva roky po Bangkoku.

Magnet na průšvihy Leslie Chow je údajně bezpečně zavřený v thajském kriminále a Phil, Stu a Doug konečně žijí své vysněné, nudné životy – tedy dokud jejich kamarád Alan nevysadí léky a neodstartuje tím finální smršť komediálního chaosu.

Režisér Todd Phillips si nechal nejlepší na konec a natočil šílené, akční rozuzlení nepřekonatelné trilogie vlčí smečky.

Jinými slovy totéž:

Jsou to už dva roky. Phil, Stu a Doug žijí poklidně ve svých domovech. Tetování byla odstraněna laserem, rejstřík vymazán. Poslední zprávy o magnetu na pohromy Lesliem Chowovi mluvili o tom, že byl uvržen do thajského vězení a tak teď, když jim zmizel ze života, se kluci téměř vzpamatovali z nočních toulek pochybnými čtvrtěmi Las Vegas v roháčkovém opojení, z únosu, střelby a pronásledování drogovými gangstery v Bangkoku.

Jediný nespokojený člen Vlčí smečky je Alan. Tato černá ovce party stále postrádá smysl života. Zahodil své léky a ve velkém stylu se řídí svými přirozenými instinkty, což pro Alana znamená odbourání jakýchkoliv mezí, filtrů a soudnosti – dokud ho nakonec osobní krize nepřinutí vyhledat pomoc, kterou tak potřebuje. A kdo jiný, než jeho tři nejlepší kamarádi, by měl dohlédnout na to, aby podnikl první kroky.

Tentokrát nebude žádné loučení se svobodou. Žádná svatba. Co by se tak asi mohlo zvrtnout? Ale když Vlčí smečka vyrazí na cestu, může se stát cokoliv. „Pařba na třetí“ je epickým vyvrcholením jedinečné odysey sebedestruktivního chaosu a chybných rozhodnutí, ve které kluci musí dokončit započaté dílo – musí se vrátit tam, kde to všechno začalo: do Las Vegas. Tak či onak… všechno končí právě tady.

Na imdb.com 59 procent, na csfd.cz 62: Kadence a kvalita díl od dílu klesá, už to nemá tu sílu překvapení jako na začátku.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 96 minut

Původní název: The Hangover 3

Světová premiéra: 20. května 2013 – USA, Los Angeles

Kinopremiéra v ČR: 30. května 2013

Režie: Todd Phillips

Námět: Jon Lucas, Scott Moore (postavy)

Scénář: Todd Phillips, Craig Mazin

Produkce: Scott Budnick, Joseph Garner, Daniel Goldberg, Chris Lowenstein, Todd Phillips, David Siegel, J. C. Spink, Thomas Tull, Jeffrey Wetzel

Hudba: Christophe Beck

Kamera: Lawrence Sher

Střih: Jeff Groth, Debra Neil-Fisher

Kostýmy: Louise Mingenbach

Společnost: Green Hat Films / Legendary Pictures

Natáčeno: Tehachapi, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Las Vegas, Nevada, USA / Nogales, Arizona, USA / San Gorgonio Pass Wind Farm, Kalifornie, USA / Santa Clarita, Kalifornie, USA

Hrají: Bradley Cooper (Phil), Ed Helms (Stu), Zach Galifianakis (Alan), Justin Bartha (Doug), Ken Jeong (pan Chow), John Goodman (Marshall), Melissa McCarthy (Cassie), Jeffrey Tambor (Sid), Heather Graham (Jade), Mike Epps (Black Doug), Sasha Barrese (Tracy), Jamie Chung (Lauren), Sondra Currie (Linda), Gillian Vigman (Stephanie), Oliver Cooper (asistent v lékárně), Mike Vallely (Nico), Grant Holmquist (Tyler), Oscar Torres (strážník Vasquez), Jonathan Coyne (Hector), Silvia Curiel (hospodyně), Betty Murphy (matka Cassie), Jim Lau (hlavní vězeňský dozorce), Lela Loren (důstojnice), Harrison Forsyth (Timothy), a další

V českém znění: Michal Jagelka – Bradley Cooper, Zbyšek Pantůček – Ed Helms, Tomáš Racek – Zach Galifianakis, Jakub Saic – Justin Bartha, Ivan Jurka – Ken Jeong, Jaromír Meduna – John Goodman, Lucie Juřičková – Melissa McCarthy, Jaroslav Kaňkovský – Jeffrey Tambor, Jitka Ježková – Sasha Barrese, Jana Páleníčková – Jamie Chung, Zbyšek Horák, Miriam Chytilová, Filip Švarc, Alice Šnirychová, Milan Slepička, Ernesto Čekan, Václav Rašilov, Marianna Jurková, Monika Buchtová

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, anglicky Audio Descriptive Service

Titulky: česky, anglicky pro neslyšící, řecky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: bonusový materiál, který budete hltat! – prodloužené a vynechané scény