Páteční Šíp s DVD – (Ne)šťastně až na věky

Šíp nám v pátek 14. 3. 2008 nabídne opět něco pro děti, titul (Ne)šťastně až na věky za 38,– Kč. Oproti jiným obdobným titulům takřka horkou novinku od producentů Shreka, nicméně domácí komentáře nejsou příliš pozitivní. Jestli se navnadíte, tak budete údajně pořádně zklamaní – animace neoslní, zmatený příběh a neúspěšná snaha o humor. Ale dětem můžete (Ne)šťastně až na věky pustit hned, pokud je chcete na hodniku a něco zabavit.

V pohádkovém světě vládl čaroděj a chránil vyváženost mezi dobrem a zlem. Konečně jednou jel na zaslouženou dovolenou a zanechal pohádkový svět v rukou svých dvou asistentů. Popelka sní o svém pohádkovém princi a její přítel Rick jí zařídí pozvání na královský ples, kde se má stát jejím vysněným princem z pohádky. Vše se však odehraje jinak, než si přála. Její macecha Frieda se pokusí převzít kontrolu v pohádkovém světě pomocí zla. Popelka však bude bojovat.

Žánr: Animovaný / komedie / rodinný
Země původu: USA / Německo
Rok vzniku: 2007
Délka: 66 min. nebo 87 min.
Originální název: Happily N’Ever After
Světová premiéra: 5. ledna 2007
Produkce: Wilhelm Auer, Dr. Volker Baas, Stefan Beiten, Louise Goodsill, Chad Hammes, Michael Hefferon, Ralph Kamp, Ken Katsumoto, John McKenna, Tim Ortenberg, Andre Sikojev, Rainer Söhnlein, Nikolaus Weil, Peter Widmann, John H. Williams, Charlie Woebcken, Silke Zakarneh Hudba: Paul Buckley
Kamera: David Dulac

Režie: Paul J. Bolger, Yvette Kaplan
Scénář: Douglas Langdale, Robert Moreland
Hrají: původní znění asi opět nemá cenu vypisovat, i když je docela hvězdné (Sarah Michelle Gellarová, Sigourney Weaverová apod.)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky
Titulky: česky
Obraz: 16:9
Bonus: nejspíš žádný

Příbuzné texty:

• DVD z pátečního Šípu