Nová DVD – únor 2007

Stejně jako v lednu i nyní přinášíme přehled nových DVD, která se chystají na únor. Za všechny jmenujme jen pár: Stormbreaker, Iluzionista, Předtucha, Za nepřátelskou linií 2 – Osa zla, a další.

DVD v časopisech:
Lidé a země – Cestománie 2 – cena 89,– – vyjde 05. 01. 2007
MF DNES – Kolja – 9. února 2007 – 38,– Kč (s novinami 49,–)
TV Duel – Zelňačka – cena 99,– – vyjde 6. února 2007
Mido – Beatiful Dreamer – cena 150,–
Mido – Pearl Harbor – Válečný dokument – cena 150,–
Mido – Wings of Glory – cena 150,–
Zlatý fond – Strakonický dudák – cena 199,– – vyjde 15. února 2007
Světový film č. 20 – Lásky jedné plavovlásky – cena 179,– – vyjde 01. února 2007
BIJÁK – Jáchyme, hoď ho do stroje; Světáci – cena 269,– – vyjde cca v polovině února 2007
Iluzionista
Nic není tak, jak se zdá být… Nadaný iluzionista Eisenheim (Edward Norton) ohromuje čím dál více vídeňské publikum. O jeho výjimečnosti se dozvídá také korunní princ Leopold (Rufus Sewell). Krutý následník trůnu se rozhodne navštívit Eisenheimovo vystoupení se svou krásnou snoubenkou Sofií von Teschen (Jessica Biel). Ta si brzy uvědomuje, že zná mága z dětství. Téměř zapomenutý vztah znovu ožívá. Tajní milenci se rozhodnou dostát svému slibu z mládí a uprchnout spolu. Následujícího dne je však Sofie nalezena mrtvá. Zdrcený Eisenheim nedbá vyšetřujícího inspektora Uhla (Paul Giamatti) a bere spravedlnost do svých rukou. Musí dokázat Leopoldovu vinu na Sofiině smrti dříve, než bude sám zničen. Nikdo netuší, že se tajemný mág teprve chystá předvést největší iluzi své kariéry… Mimořádně tajemný příběh skvěle kombinující romanci, politiku a magii napsal a zrežíroval nadějný Neil Burger. Do hlavních rolí obsadil vynikajícího Edwarda Nortona (Prvotní strach, 25. hodina, Červený drak), nádhernou Jessicu Biel (Pravidla vášně, Cellular, Elizabethtown), charismatického Rufuse Sewella (Nebezpečná krása, Příběh rytíře, Tristan & Isolda) a nestárnoucího Paula Giamattiho (Muž na měsíci, Bokovka, Těžká váha). Na vzniku filmu se z velké části podílela Česká Republika. Iluzionista byl totiž natáčen v Praze, Táboře a Českém Krumlově a veškeré vizuální efekty byly vytvořeny v mezinárodně uznávaném studiu UPP.
Černá Dahlia (Black Dahlia)
Černá Dahlia, příběh posedlosti, lásky, korupce a mravní zkaženosti. Mladá a krásná Elizabeth Short (Mia Kirshner) „Černá Dahlia“ přišla do Hollywoodu, aby se stala slavnou herečkou. Nebyl to však její herecký talent, který ji přinesl slávu, ale její brutální vražda. Detektivové Lee Blanchard (Aaron Eckhart) a Bucky Bleichert (Josh Hartnett), se stávají posedlými nalezením vraha. V dalších rolích uvidíte Scarlett Johansson a dvěma Oscary oceněnou Hillary Swank. Natočeno podle skutečného příběhu. Zajímavost: Příběh je založen na nejznámější, nikdy nevyřešené vraždě kalifornské historie. Hollywoodská herečka Elizabeth Short byla zavražděna tak brutálně, že se fotografie z místa činu nesměly objevit v tisku.
Vychází na DVD: 12.02.2007
Klik – život na dálkové ovládání (Click)
Michael Newman (Adam Sandler) je nejen architekt, ale co je horší i workaholik, jenž zanedbává svou rodinu a své soukromí vůbec. Jednoho dne se mu dostane do rukou zajímavá drobnůstka, neobvyklá hračička – dálkový ovladač. Ale ne ledajaký ovladač, protože tento umožňuje Michaelovi posunovat čas zpátky a připomíná mu tak různé dávno zapomenuté životní situace. Když se však ovladač zblázní, nastávají Michaelovi horké chvilky…
Vychází na DVD: 12.02.2007
Miláček (Loverboy)
Kdyby příliš mnoho lásky byl zločin, panovačné matce Emily (Kyra Sedgwick) by byl udělen doživotní trest ve vězení. Její rodiče se milovali, ale jejich dcera jim byla lhostejná. Nyní, jako dospělá žena, je Emily posedlá tím mít vlastní dítě a udělá pro to vše. Když se jí narodí syn Paul, vytvoří pro něj idylické prostředí a snaží se jej kompletně odtrhnout od okolního světa. Pohled na děsivou posedlost a paranoiu s hvězdným obsazením v čele se Sandrou Bullock a Kevinem Baconem. Zajímavost: Režisérem filmu je Kevin Bacon, úspěšný herec, kterého znáte z filmů Divoká řeka, Apollo 13 a dalších.
Vychází na DVD: 05.02.2007
Předtucha (Yogen)
Další z úspěšných japonských hororů, které ovládly západní svět. Předtucha, vás zavede do světa nadpřirozena, které se dotkne každého nervu vašeho těla. Hideki Satomi je profesor, jehož život je obrácen vzhůru nohama poté, co najde útržek novin s oznámením o úmrtí jeho dcery. Ta opravdu zemře při autonehodě. Tři roky po této tragédii jsou její rodiče stále naprosto zničeni, ale život jim do cesty připraví další nástrahy v podobě novinových článků předpovídajících smrt jejich přátel. Podaří se jim tentokrát změnit osud? Zajímavost: Od režiséra úspěšného hororu Ring.
Vychází na DVD: 05.02.2007
3-iron
Hrdiny vizuálně vytříbeného vyprávění nového filmu Kim Ki-duka jsou dva mladí lidé, jejichž náhodné setkání přeroste ve zvláštní milostný vztah. Mladík Tae-suk vlastní jen silnou motorku, s níž objíždí různé městské čtvrtě a vyhledává prázdné byty. V těch pak stráví nějaký čas. Nají se a na oplátku vypere prádlo a spraví rozbité věci. Snaží se zmizet před návratem majitelů, což se mu ne vždy zdaří. V jedné domněle prázdné vile se setká s týranou manželkou bohatého muže… Kim Ki-duk natočil snímek během velmi krátké doby; nenápadnou formou v něm nabízí osobitou meditaci nad násilím, nespravedlností a krutostí, v níž se převracejí role. (MFF Karlovy Vary).
Vychází na DVD: 12.02.2007
Strážce (Sentinel)
Pete Garrison (Michael Douglas) je agent americké tajné služby, který kdysi zachránil život prezidentovi, když skočil do cesty spršce letících kulek. Od té doby uplynulo již dvacet let a Garrison, který se u tajné služby těší uznání i oblibě u svých kolegů, nyní řídí ochranu první dámy (Kim Basinger) . Peteův kolega a přítel Charlie Merriweather naznačuje, že by se s ním rád podělil o přísně tajnou informaci. Než k tomu však může dojít, je Merriweather zastřelen ve svém domě. Místo činu je naaranžováno tak, aby působilo dojmem, že se stal obětí zpackané loupeže. Případ dostane na starost vrchní vyšetřovatel tajné služby David Breckinridge (Kiefer Sutherland), který býval Garrisonovým chráněncem a donedávna také jeho nejlepším přítelem. Dlouhé přátelství s Garrisonem nedávno ukončilo jeho mylné přesvědčení, že měl Garrison vztah s jeho tehdejší manželkou.
Mezi zkušené agenty přichází Jill Marin – tvrdá, moderní a ambiciózní mladá agentka, kterou na univerzitě školil také Garrison . Trio se společnými silami vydává po stopách vraždy, které vedou až k podezření, že někdo připravuje zavraždění prezidenta. Situace je o to vážnější, že jej má patrně na svědomí přímo některý z agentů tajné služby, což je zcela výjimečné – za celých 141 let, po něž tato instituce existuje, se v jejích řadách zrádce s podobným záměrem neobjevil. Podezření nakonec padne na samotného Garrisona, díky intrikám a podvrženým důkazům . Ať už je však zrádcem kdokoliv, ví o Garrisonově nejzranitelnějším místě – o tom, že vynakládá extrémní úsilí, aby udržel jisté tajemství. Jako hlavní podezřelý se vydává na útěk před Breckinridgem a Marin – svými vlastními kolegy – aby se pokusil odhalit skutečného zrádce a zachránit tak prezidentův život.
KIEFER SUTHERLAND (David Breckinridge) je znám především v současné době ze seriálového hitu z produkce Foxu 24 hodin, který mu již přinesl Zlatý glóbus, cenu SAG, dvě nominace na Emmy a jednu na další Zlatý glóbus. Samotný seriál získal Zlatý glóbus v kategorii nejlepší drama.
Vychází na DVD: 05.02.2007

Miami Vice
(Miami Vice)
Detektiv Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) je zdvořilý a netečný elegán žijící s počítačovou analytičkou Trudy Joplin (Naomie Harris) na jižní Floridě. Inkognito pracuje na odhalení bandy pašeráků drog a vrahů. Jeho kolega detektiv James ‚Sonny‘ Crockett (Colin Farrell) je jeho pravým opakem – záletník a švihák, to ale jen do doby, než potká Isabellu (Gong Li), čínskokubánskou manželku obchodníka se zbraněmi a drogami Arcángela de Jesús Montoyi (Luis Tosar). Hra na ostří nože se pro oba policisty stává každodenním životem a není než otázkou času, kdy je zločinci odhalí a odstřelí…
Na DVD vychází: 01. února 2007
Rituál (The Wicker Man)
Detektiv Edward Malus (Nicolas Cage) dostává druhou šanci poté, co se mu před lety nepodařilo při automobilové nehodě zachránit matku s dítětem. Jeho expřítelkyně Willow ho požádá o pomoc najít svou ztracenou dceru Rowan. Detektiv se vydává na malý ostrov v Pacifiku, kde Willow s Rowan žily v malé komunitě. Ta se řídí starými pohanskými zvyky a její členové popírají, že by zde Rowan někdy žila a pokud ano, tak je určitě mrtvá. Edward se zaplétá do sítě starodávných tradic a tajemství a čím víc se blíží k nalezení malé holčičky, tím víc se přibližuje k něčemu o čem je zakázané mluvit… k rituálu.
Na DVD vychází: 01. února 2007

Ďábel nosí Pradu
(The Devil Wears Prada)
V závratném světě newyorské módy, kde nepovedený účes může zabít celou vaši kariéru, je časopis Runway vysněným Olympem všech, kdo se jen trochu zajímají o svůj vzhled. Pod vedením nejmocnější ženy módního průmyslu Mirandy Priestly (Meryl Streep), která mu vládne tvrdou rukou s dokonale pěstěnými nehty, je Runway obávaným testem, kterým musí projít každý, kdo chce v tomto světě něco znamenat. Při plnění svého poslání – učinit z Runway módní bibli New Yorku, a tedy zároveň celého světa – nepřipustí, aby jí cokoliv stálo v cestě… včetně dlouhé řady asistentek, které nesplnily její očekávání. Je to práce, ve které nemůže vydržet nikdo, kdo má alespoň špetku sebeúcty – ale zároveň místo, pro něž by milióny mladých Newyorčanek dokázaly zabít.
Místo Mirandiny asistentky by mohlo být bránou do velkého světa módy pro čerstvou absolventku prestižní vysoké školy Andy Sachs (Anne Hathaway). V nevýrazném oblečení, které ji pasuje spíše na nesmělou studentku než na moderní ženu, působí mezi armádou superštíhlých módních dračic, křižujících chodby manhattanské centrály časopisu v botách na jehlovém podpatku, jako pěst na oko. Už během první návštěvy jí začíná být jasné, že úspěch v tomhle průmyslu vyžaduje víc než jen nadšení a odhodlání. Miranda má sice celý módní svět obtočený kolem prstu, ale má velké potíže najít a udržet si dobrou asistentku. Andy se pro tuhle práci naprosto nehodí. Má však něco, co ostatní adeptky postrádají: Nehodlá se smířit s neúspěchem.
Aby se stala perfektní asistentkou, musí se změnit podle Mirandiných představ. Brzy umí – k nevelkému nadšení svého přítele (Adrian Grenier) – mluvit jako prvotřídní znalec moderních trendů, chodit jako modelka a už si za žádných okolností neplete Dolceho s Gabbanou. Čím více však vidí očima Mirandy, tím více si uvědomuje, že její nový svět je úžasné, avšak velmi nelítostné místo – a že uspět v něm někdy vyžaduje velké oběti. Předlohou filmu ĎÁBEL NOSÍ PRADU je stejnojmenný knižní hit z pera Lauren Weisberger, který strávil šest měsíců na žebříčku bestsellerů The New York Times a byl přeložen do 27 jazyků. Režíroval ho David Frankel, který zkoumal vrtochy módního světa a celebrit již v úspěšném seriálu Sex ve městě.
Vychází: 26. února 2007

Za nepřátelskou linií 2 – Osa zla
(Behind Enemy Lines: Axis of Evil)
Posbírejte všechny své síly a připravte se na spoustu akčních scén a mrazivého napětí, protože teď už neexistuje cesta zpět! Ve vzrušujícím pokračování úspěšného filmu se totiž znovu vydáte na extrémně nebezpečnou výpravu za nepřátelskou linii. Když dostává speciální oddíl americké armády úkol, aby zničil severokorejskou raketovou základnu a odvrátil tak možný jaderný útok, neúspěch nepřipadá v úvahu. Mise je však neočekávaně přerušena a hluboko v nepřátelském území zůstávají odříznuti čtyři vojáci. Aby přežili, musí přemoci povstalecké síly, které usilují nejen o životy jich samotných, ale i o životy spojenců a všech obyvatel svobodného světa!
Vychází: 26. února 2007
V tom domě straší! (Monster House)
Domy jsou různé, jedny jsou vysoké a druhé nízké, jedny jsou strašidelné a druhé nudné. Ovšem najdou se i takové, které jsou opravdu zvláštní a jedinečné. Jsou to budovy, o kterých se tvrdí, že mají svého ducha. Jedno stavení je ale ještě více odlišné od těch ostatních, nemá jen ducha, ale je to opravdová osobnost, živý dům a ještě k tomu pořádně hladový.
Dvanáctiletý DJ Walters tráví většinu času přemýšlením o domě starého pana Nebbercrackera na protější straně ulice, se kterým podle jeho názoru rozhodně není něco v pořádku. Svědčí o tom přinejmenším to, že v polorozpadlém domě se neustále záhadně ztrácejí věci – zatoulané basketbalové míče, tříkolky, hračky i domácí zvířata. Co se pak asi muselo stát paní Nebbercrackerové? Je den před Halloweenem a DJ se se svým kamarádem Chowderem (Buřtem) dostal do ostré hádky s panem Nebbercrackerem – o další míč, který skončil na jeho trávníku a byl záhadně vtažen do útrob starého domu, už nechtějí přijít. Když se pak dům pokusí spolknout i jejich novou kamarádku Jenny a nikdo jim nechce uvěřit, že má určitě něco za lubem, nezbývá jim, než se vydat na vlastní průzkum. O radu požádají jediného člověka na celé planetě, který by mohl aspoň vzdáleně chápat, co se děje – 20letého flákače Skulla (Lebzu). Ten dětem poradí, že jediným způsobem, jak domu zabránit ve spolykání všeho v dohledu, je zasadit mu ránu přímo do srdce. Děti usoudí, že srdcem strašidelného domu musí být nepřetržitě živený kotel v jeho sklepě a vymyslí neprůstřelný plán, jak se pomocí důmyslných převleků dostat dovnitř a oheň uhasit. Jejich odvážný plán však selže a když se dům zvedne ze základů a začne je honit po ulici, musejí sebrat veškerou odvahu, aby sousedství zachránili a znovu z něj udělali bezpečné místo pro všechny koledníky.
Vychází na DVD: 19. února 2007
Stormbreaker (Stormbreaker)
Nikdy nejsi dost mladý na to, abys zemřel Natočeno podle prvního dílu populární knižní série Anthonyho Horowitze, který je zároveň autorem scénáře filmu.
Stormbreaker je rafinovaná počítačová hra, která převrátila vzhůru nohama život jednoho obyčejného kluka. Po letecké katastrofě, při které zahynou oba jeho rodiče, je čtrnáctiletý Alex Rider (Alex Pettyfer) vychováván strýcem Ianem (Ewan McGregor). Ten za záhadných okolností zemře a ukáže se, že vedl dvojí život. Na jedné straně spořádaný bankovní úředník, a na straně druhé špión MI6, kterého sprovodil ze světa nájemný vrah. Alex je osloven speciální jednotkou MI6, aby dokončil nebezpečný úkol, který jeho strýc nemohl splnit. Jeho posláním je předstírat počítačového maniaka, který by zjistil, co přesně je a k čemu bude sloužit počítačová herní konzole Stormbreaker, kterou se chystá uvést na trh Darrius Sayle (Mickey Rourke). Aniž by to věděl, byl strýčkem dlouhodobě připravován na podobnou misi. Dobrou průpravou pro dráhu neohroženého špióna se mu staly adrenalinové sporty jako potápění, horolezectví, ale i znalost šifrovacích kódů.
Vychází na DVD: 26. února 2007
(J)elita ze střídačky (The Benchwarmers)
Pro každého, po kom se někdy někdo vozil, koho někdy někdo složil nebo s ním zametl, jsou tady ti praví hrdinové! Rob Schneider, David Spade a Jon Heder se představují v rolích postarších chlápků, kteří moc dobře vědí, jaké to je, když si na ně někdo došlápne. Potom, co načapali partu zákeřných dětí ze sousedství, jak si dovolují na kamarádova syna, rozhodnou se pomstít tím, že dají dohromady tříčlenný baseballový tým a vyzvou nejlepší tým státní juniorské ligy. Největší fanoušky sice získávají mezi místními křupany, potrhlíky a zkrachovalými existencemi, ale naši outsideři si v komedii režiséra Dennise Dugana (Velký táta a Rivalové) a producenta Adama Sandlera užijou a vy jistě také.
Vychází na DVD: 27. února 2007
Hadi v letadle (Snakes on a Plane)
Agent FBI Flynn (Samuel L. Jackson) je v akci. Musí dopravit z Havaje do Los Angeles důležitého svědka, který svým svědectvím pošle za mříže brutálního šéfa podsvětí. V devíti kilometrech nad zemí se na palubě letadla rozpoutá peklo v podobě záplavy jedovatých hadů. Agresivní plazi útočí na každého v dohledu. S pomocí losangeleského odborníka na plazy se Flynn stává vůdcem pasažérů v zoufalém boji o přežití. Na natáčení bylo použito 450 hadů, včetně sedmimetrové Krajty Tmavé.
Vychází na DVD: 02. února 2007
Let číslo 93 (United 93)
11. září teroristé unesli čtyři letadla. Tři z nich trefila cíl. Jedno ne. Právě podle této známé události byl natočený působivý a dramatický film Let číslo 93, který vzdává čest památce 40 hrdinných cestujících a členů posádky čtvrtého uneseného letadla z osudného dne. Když se ho únosci zmocnili a zamířili s ním na plánovaný cíl, cestující vzali situaci do svých rukou a teroristům se v jejich snaze pokusili zabránit. Dramatický střet dvou zcela odlišných světů na palubě letadla je znázorněn v reálném čase a je na něj nahlíženo z pohledu pasažérů, posádky,leteckých dispečerů a armády.
Vychází na DVD: 27. února 2007
Poznámka: data vydání a ceny jsou pouze orientační a mohou se ještě měnit