Vapet pro každého – Hra smrti 2

Vapet pro každého v úterý 9. prosince 2008 opět sáhne do filmografie Bruce Leeho pro film Hra smrti 2 za 48,- Kč. Hru smrti už jsme tu měli, šlo o film, realizovaný po jeho tragické smrti, doplněný dotáčkami se dvojníkem. Kolik těch „posledních" filmů s Bruce Leem nás vlastně čeká? A cože tedy uvidíme v tomto pokračování? Citujme dostupné domácí i zahraniční zdroje.

Přítel Billyho Lo, mistr bojových umění, záhadně zemře. Billy je odhodlaný odhalit, co se skrývá za jeho smrtí. Sám je ale zavražděn při pohřbu, kde se pokusí zastavit vrtulník, který se snaží ukrást rakev.

 
Billyho bratr Bobby pokračuje v pátrání. Zároveň touží pomstít smrt svého bratra, který byl pro něj vždy velkým vzorem.

 

 

Někdo by si mohl myslet, že jde o laciný způsob, jak se přiživit na nesmrtelné legendě. Film ale stojí za vidění, byť je pravověrnými fanoušky proklínán. Obsahuje totiž s Bruce Leem jen některé nepoužité scény nebo výpůjčky z jiných filmů, skutečnými hvězdami jsou zcela jiní herci. Pokud ale čekáte plno akčních scén a ukázku dovedností aktérů, pak budete spokojeni.

 

Žánr: Akční

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1981

Délka: 84 minut

Původní název: Si wang ta / Game of Death 2

 

 

Světová premiéra: 21. března 1981 – Hong Kong

Režie: See-Yuen Ng, Sammo Hung Kam-Bo, Corey Yuen

Produkce: Kuen Cheung, Raymond Chow, Andre Morgan, See-Yuen Ng

Hudba: Frankie Chan

Společnost: Seasonal Film Corporation

Natáčeno: Hong Kong, Čína, Japonsko

Hrají: Bruce Lee (Billy Lo/Lee Chen-Chiang), Tai Chung Kim (Bobby Lo/Lee Chen-Kuo), Jang Lee Hwang (Chin Ku), Roy Horan (Lewis), Roy Chiao (Abbot), Casanova Wong (korejský bojovník), Hoi San Lee (opičí bojovník), Miranda Austin (anděl), a další

 

Zadní strana obalu

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital kantonsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný

Bonus: Audiokomentář Beye Logana, Rozhovory, Vystřižené a alternativní scény, Trailer