Magic Box – Pán prstenů (původní animovaná klasika)

Dávno před proslavenou hranou trilogií byla k dispozici animovaná adaptace literární klasiky. V úterý 22. dubna 2014 nabízí společnost Magic Box za zvýhodněných 99,- Kč „prastarou“ verzi příběhu Pán prstenů.

Remasterovaná Deluxe edice – původní animovaná klasika.

Připojte se k putování, které ohromilo svět a posunulo hranice animovaného filmu.

Velké dobrodružství a klasika v žánru fantasy J. R. R. Tolkiena ožívá v překrásném animovaném příběhu režiséra Ralpha Bakshiho o magické Středozemi a statečné skupině hobitů, hrdinů a čarodějů odhodlaných ji ochránit. Když se mocný a nebezpečný prsten dostane do rukou odvážného hobita Froda, rozhodne se vypravit na velkolepou cestu. Ve společnosti mocného čaroděje Gandalfa a nebojácných elfů bojuje za svůj domov proti Temnému Pánu, který ho chce zničit. Pán prstenů, odehrávající se v tajemné zemi magie, příšer a nepravděpodobných hrdinů na neuvěřitelné výpravě, okouzlí celou vaši rodinu!

pan_prstenu_animovany_00

pan_prstenu_animovany_01

pan_prstenu_animovany_02

Na csfd.cz 61 procent: Zajímavá kombinace animace a hraného filmu, která zůstala na půli cesty. Jedna tím, jak zhuštěně přistoupila k předloze, druhak tím, že zůstala nedokončena a zasekla se u bitvy v Helmově žlebu. K jejím zásluhám je ale třeba připočítat i to, jak moc se touto adaptací nechal Peter Jackson ovlivnit.

Zadní strana

Žánr: Fantasy / Dobrodružný / Animovaný / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1978

Délka: 129 minut

Původní název: Lord of the Rings Animated

Světová premiéra: 15. listopadu 1978 – USA

Režie: Ralph Bakshi

Námět: J. R. R. Tolkien (romány „The Fellowship of the Ring“ and „The Two Towers“)

Scénář: Chris Conkling, Peter S. Beagle

Produkce: Saul Zaentz

Hudba: Leonard Rosenman

Kamera: Timothy Galfas

Střih: Donald W. Ernst, Peter Kirby

Společnost: Fantasy Films

Natáčeno: Belmonte, Cuenca, Castilla-La Mancha, Španělsko / Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Mojave Desert, Kalifornie, USA

Hlasy v původním znění: Christopher Guard (Frodo), William Squire (Gandalf), Michael Scholes (Sam), John Hurt (Aragorn), Simon Chandler (Merry), Dominic Guard (Pippin), Norman Bird (Bilbo), Michael Graham Cox (Boromir), Anthony Daniels (Legolas), David Buck (Gimli), Peter Woodthorpe (Gollum), Fraser Kerr (Saruman), Philip Stone (Theoden), Michael Deacon (Wormtongue), André Morell (Elrond), Alan Tilvern (hospodský), Annette Crosbieová (Galadriel), John Westbrook (Treebeard), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1, 1,85:1)

Bonus: žádný