Bontonfilm – Get on Up: Příběh Jamese Browna

V neděli 26. července 2015 společnost Bontonfilm nabídne za 299,- Kč životopisný film Get on Up: Příběh Jamese Browna. Pravidla ho nikdy nikdo nenaučil, proto se jimi neřídil.

Film natočený na motivy neuvěřitelného životního příběhu duchovního otce soulu vám přiblíží hudbu, osudy i nespoutanou povahu Jamese Browna od dob jeho bídného dětství až do chvíle, kdy vyrostl v jednu z nejvlivnějších osobností 20. století.

get_on_up_01

get_on_up_02

get_on_up_03

get_on_up_04

Obšírnější verze:

Celý svět ho zná pod přezdívkami „Mr. Dynamit“, „Kmotr soulu“ nebo „Největší dříč v šoubyznysu“. Jaký ale byl ve skutečnosti zpěvák James Brown, muž, jehož životní příběh se stal jednou z nejzásadnějších kapitol v dějinách populární hudby? James Brown byl nespoutaný živel, jenž si vždycky dělal, co chce.

Nesnesitelná frackovitost, kterou v plné kráse rozbalí hned v úvodu filmu, má hluboké kořeny v jeho minulosti. K ní se divák propracovává postupně, prostřednictvím retrospektivních střípků, které odhalují nelehké dětství v dobách hospodářské krize, odloučení od rodičů, pobyt v polepšovně a v base. James se nikde nenaučil pravidla, podle kterých společnost fungovala. I proto je permanentně porušoval. Na druhou stranu se nebál měnit zavedené pořádky, což mu pomáhalo v zásadních životních a především hudebních rozhodnutí. Film Get On Up, který si název vypůjčil od jedné z nejslavnějších Brownových písniček, je nejen silným životním příběhem, ale zároveň si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný jeho největšími peckami.

Na csfd.cz 68 procent: Nevýrazný, dlouhý a chvílemi nepřehledný film o muži, který si zaslouží respekt – a jehož hudba je skvělá.

Zadní strana

Žánr: Biografický / Drama / Hudební

Země původu: USA / Velká Británie

Rok vzniku: 2014

Původní název: Get On Up

Délka: 139 minut

Světová premiéra: 1. srpna 2014 – Kanada / USA

Kinopremiéra v ČR: 13. listopadu 2014

Režie: Tate Taylor

Scénář: Jez Butterworth. John-Henry Butterworth, Steven Baigelman

Produkce: Peter Afterman, Brian Grazer, Trish Hofmann, Erica Huggins, Mick Jagger, Robin Mulcahy Fisichella, John Norris, Victoria Pearman, Tate Taylor

Hudba: Thomas Newman

Kamera: Stephen Goldblatt

Střih: Michael McCusker

Kostýmy: Sharen Davis

Společnost: Imagine Entertainment / Jagged Films / Wyolah Films

Natáčeno: Natchez, Mississippi, USA / Jackson, Mississippi, USA

Hrají: Chadwick Boseman (James Brown), Nelsan Ellis (Bobby Byrd), Dan Aykroyd (Ben Bart), Viola Davis (Susie Brownová), Lennie James (Joe Brown), Fred Melamed (Syd Nathan), Craig Robinson (Maceo Parker), Jill Scott (DeeDee Brownová), Octavia Spencer (teta Honey), Josh Hopkins (Ralph Bass), Brandon Mychal Smith (Little Richard), Tika Sumpter (Yvonne Fairová), Aunjanue Ellis (Vicki Andersonová), Tariq Trotter (Pee Wee Ellisová), Aloe Blacc (Nafloyd Scott), Keith Robinson (Baby Roy), Nick Eversman (Mick Jagger), Carol Lee (Mavis), Cleta Elaine Ellington (Shirley Buellová), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, VO polsky, maďarsky, rusky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, chorvatsky, řecky, hebrejsky, maďarsky, polsky, rumunsky, rusky, estonsky, litevsky, lotyšsky, slovinsky, ukrajinsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný