Magic Box – Aristokočky S.E.

Ve čtvrtek 12. května 2016 společnost Magic Box nabídne v novém balení edice Disney – Klasické pohádky za 199,- Kč DVD Aristokočky.

V době, kdy slavné Eiffelově věži bylo teprve dvanáct let, žila v Paříži jistá milionářka a ta měla čtyři kočky: Dámu a její koťata Berlioze, Toulouse a Marii. Nebyly to kočky ledajaké – Dáma měla rodokmen a Berlioz, Toulouse a Marie byli ohromně umělecky nadaní – zkrátka pravé aristokočky! Není divu, že se jim paní milionářka rozhodla odkázat veškeré své jmění, ale s tím se zase nedokázal smířit její sluha Edgar a začal vymýšlet ďábelský plán. Ještěže se v pravou chvíli objevil kocour O’Malley, který přišel aristokočkám na pomoc!

aristokocky_01

aristokocky_02

aristokocky_03

aristokocky_04

Disneyho Jazzová klasika

Jubilejní 20tý celovečerní animovaný film studia Disney je inspirován pravdivou událostí, kdy na začátku 20. století bylo pařížské aristokratické kočičí rodince odkázáno velké jmění. Disneyho příběh Aristokoček, které díky překvapivému dědictví čelí úkladům a nebezpečím, je plný jazzových muzikálových čísel, humoru, dobrodružství a romantické atmosféry Paříže počátku 20. století.

Aristokočky z roku 1970 jsou poslední film, který inicioval sám Walt Disney a současně první film, který vznikl po jeho smrti.

Na csfd.cz 73 procent: Roztomilé, ale poněkud zestárlé.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Hudební / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1970

Původní název: The AristoCats

Světová premiéra: 11. prosince 1970 – USA, Los Angeles, Kalifornie

Délka: 76 minut

Režie: Wolfgang Reitherman

Scénář: Larry Clemmons, Vance Gerry, Ken Anderson, Frank Thomas, Eric Cleworth, Julius Svendsen, Ralph Wright, Tom McGowan, Tom Rowe

Produkce: Winston Hibler, Wolfgang Reitherman

Hudba: George Bruns

Střih: Tom Acosta

Společnost: Walt Disney Productions

Natáčeno: Walt Disney Feature Animation – 500 S. Buena Vista Street, Burbank, Kalifornie, USA

Hlasy v původním znění: Phil Harris (O’Malley), Eva Gabor (Duchess), Sterling Holloway (Roquefort), Scatman Crothers (Scat Cat), Paul Winchell (Shun Gon – čínská kočka), Lord Tim Hudson (Hit Cat – anglická kočka), Vito Scotti (Peppo – italská kočka), Thurl Ravenscroft (Billy Bass – ruská kočka), Dean Clark (Berlioz), Liz English (Marie), Gary Dubin (Toulouse), Nancy Kulp (Frou-Frou), Pat Buttram (Napoleon), George Lindsey (Lafayette), Monica Evans (Abigail), Carole Shelley (Amelia), Charles Lane (Georges Hautecourt), Hermione Baddeley (Madame), Roddy Maude-Roxby (Edgar Řezník), Bill Thompson (strýc Waldo), Mel Blanc (žába), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 5.1 česky, 5.1 italsky, 2.0 maďarsky

Titulky: česky, anglicky, chorvatsky, maďarsky, slovensky, slovinsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,75:1, podle imdb.com 1,37:1)

Bonus: Hry a zábava – Disneyho Virtuální koťátko – postarej se o své koťátko a získej co nejvíce srdíček; Disneyho Virtuální koťátko na DVD-ROM – rozšířená verze hry; Angličtina s Aristokočkami – výuka s hudebními nástroji; Ze zákulisí Disney – Historie kočičího rodu; Sourozenci Shermanovi: Pocta Disneyho aristokratům; Aristokočky a jejich obrázkové album; VYSTŘIŽENÁ PÍSEŇ – “She Never Felt Alone”