Magic Box – Atlantida: Tajemná říše

Ve čtvrtek 12. května 2016 společnost Magic Box v edici Disney – Klasické pohádky nabídne za 199,- Kč také sci-fi Atlantida: Tajemná říše. Na dno oceánu za největším dobrodružstvím všech dob.

Atlantida je báječná říše, která je opředena tajemstvím. Nový celovečerní film studia Disney vás tam zavede a nabídne dobrodružství, které tu ještě nebylo.

Mladý vědec Milo je přímo posedlý myšlenkou, že objeví tajemnou říši, která kdysi zmizela hluboko v mořských vlnách. Do ruky se mu dostane velmi starý deník, který přesně popisuje cestu do Atlantidy včetně možných rizik a nebezpečí. Po řadě nesnází najde Milo investora, který expedici vybaví úžasnou ponorkou a kvalitní posádkou. Expedice odhalí, že Atlantida je království plné neuvěřitelně dokonalých technických zázraků a skrývá nesmírná bohatství. Kvůli tomu se ale objevitelská výprava začne brzy měnit na záchrannou operaci před zlatokopy. Jedinečné efekty, které nabízí pouze dokonalá animace, dávná legenda a spousta humoru – to je nový dobrodružný příběh o objevení Atlantidy!

atlantida_tajemna_rise_01

atlantida_tajemna_rise_02

atlantida_tajemna_rise_03

atlantida_tajemna_rise_04

Alternativní verze textu:

Před mnoha tisíci lety představovala Atlantida vyspělou civilizaci na vrcholu rozkvětu. Když se však král snažil využít síly říše k ovládnutí světa, došlo k obrovské katastrofě a Altantida nenávratně zmizela V roce 1914 sní kartograf a lingvista Milo Thatch v kotelně muzea svůj sen o objevení Atlantidy. Pokusy o její nalezení učinil kdysi jeho dědeček. Ten odhalil tajemství deníku, který popisuje cestu do Atlantidy. Když se Milo opět pokouší přesvědčit nabubřelou komisi o vypravení expedice, je s posměchem vyhozen z muzea. V tom se objevuje výstřední miliardář Preston Whitmore, dávný přítel Milova dědečka, který se rozhodne završit sen Tadeáše Thatche. Vyhledá jeho vnuka, odevzdá mu onu záhadnou knihu a dokonce financuje výpravu za nalezením Atlantidy. Cesta postupuje velmi nadějně, protože Milo jako jediný umí rozluštit dávnou řeč Atlantiďanů. Ovšem postupně se začíná ukazovat, že podivná posádka pod velením kapitána Rourka, není vedena jen vědeckými zájmy. Po střetnutí s mořskou obludou a řadě dalších podmořských dobrodružství se skupina skutečně dostává do Atlantidy. To, co zde naleznou, je však více než překvapivé. Atlantida žije!

Na csfd.cz 69 procent: Dobrý námět, skvělá animace a nevyvážený balanc mezi dětským příběhem a akčňákem pro dospělé.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Akční / Dobrodružný / Fantasy / Sci-fi / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2001

Původní název: Atlantis: The Lost Empire

Světová premiéra: 2. června 2001 – Spojené Arabské Emiráty / Kuvajt

Kinopremiéra v ČR: 8. listopadu 2001

Délka: 92 minut

Režie: Gary Trousdale, Kirk Wise

Námět: Platon (kniha)

Scénář: Tab Murphy, Kirk Wise, Gary Trousdale, Joss Whedon, Bryce Zabel, Jackie Zabel, David Reynolds

Produkce: Kendra Halland, Don Hahn

Hudba: James Newton Howard

Střih: Ellen Keneshea

Společnost: Walt Disney Feature Animation / Walt Disney Pictures

Hlasy v původním znění: Michael J. Fox (Milo James Thatch), Corey Burton (Gaetan ‚The Mole‘ Moliere), James Garner (komandér Lyle Tiberius Rourke), Claudia Christian (Helga Katrina Sinclairová), John Mahoney (Preston B. Whitmore), Phil Morris (Dr. Joshua Strongbear Sweet), Leonard Nimoy (král Kashekim Nedakh), Don Novello (Vincenzo ‚Vinny‘ Santorini), Jacqueline Obradors (Audrey Rocio Ramirezová), Florence Stanley (Wilhelmina Bertha Packardová), David Ogden Stiers (Fenton Q. Harcourt), Natalie Strom (mladá Kida), Cree Summer (princezna ‚Kida‘ Kidagakash), Jim Varney (Jebidiah Allardyce ‚Cookie‘ Farnsworth), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 5.1 česky, 2.0 bulharsky, 5.1 maďarsky, 2.0 slovensky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, maďarsky, rumunsky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (1,33:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Audio komentář producenta a režisérů, 11x nepoužité vystřižené nebo rozšířené záběry, Expedice Atlantida: Co jsou mýty a co skutečnost, Dobrodružství začíná (jak se zrodil film o Atlantidě), Jak se tvoří mytologie, Návrhy a testy animace Kida. Odysseus, Atlantská flotila, Leviathan, Vystřižené scény: Vikingové