ABC – Heavy Weight: Thunder

Tak se nakonec na pultech objevila i další PC hra s logem časopisu ABC. Ve čtvrtek 8. července 2010 ze 49,- Kč boxerský simulátor Heavy Weight: Thunder

Pokud tedy máte pocit, že vám okolní události nebo počasí vymlátily mozek z hlavy, můžete virtuálně zkusit totéž provést někomu jinému.

 

Co se tedy o hře, kdy vyšla (rok 2005), psalo?

 

Jedná se o simulátor boxu s prvky managementu. Bojujte o pás mistra boxu a užívejte si bohatství a hraní v kasinu. Po to všem si užijte krásnou dovolenou na pláži při západu slunce.

 

Jako světový šampión v těžké váze máte právo vytahovat se, jelikož všechny okolo Vás dokážete spolehlivě umlčet. Vemte si nejlepší oblek, nejrychlejší auťák, ukažte své šperky a prostě žijte. Ženy to milují a fanoušci to chtějí.

 

Bojujete z pohledu první osoby a postaveni budete před nejlépe hodnocené rohovníky planety. Použijte krátké údery, šídle a háky z boxerova pohledu. Možností je i pohled přes rameno. Produkovat můžete údery na tělo, háky a zabijácká komba. Vše vypadá velice reálně, až z vás poteče pot.

 

V módu hvězdné kariéry můžete zhmotnit vaše úspěchy a užívat si tak například na zámcích, dovolených, v přepychových vozech i s protřelými dámami. Herní možnosti jsou prakticky omezené jen vaší fantazií. Pokud budete potřebovat odpočinek, můžete zchladit svá kladiva v kasinu, kde můžete také vydělat slušné peníze sázením na zápasy.

 

Hra z prostředí boxu, která se svým nápadem nepodobá žádnému z kolegů na herním poli. Vývojáři si totiž konečně uvědomili, že zápas a násilí jsou už jako hlavní motiv hry nezajímavé, ale jako průběžná dějová linie se hodí skvěle. Hra tedy není postavena jen na hácích a úderech, ale na běžné touze každého smrtelníka po lepším životě – s jediným rozdílem, že smrtelník, za kterého hrajete, je boxer. Hra je vhodná i jako odreagování a k vybití si vzteku. Boj je zobrazován sice realisticky, ale ne krvavě a u zápasů se tak skvěle pobaví určitě i (ne-li zejména) mladší hráči, aniž by jim hrozila nějaká újma.

 

Po zdolání tutoriálu se můžete vydat na další cestu za vysněným boxerským pásem. Na výběr máte:

 

Instant Action – zde si zvolíte arénu (pouze 6 arén), vlastního boxera, soupeře a jeho úroveň (celkem sedm úrovní: od amatéra po mistra). Arény jsou různorodé. Máte možnost bojovat v kasinu, na pláži i ve velkých sportovních halách. Boxerů je celkem deset. Pokud vám nevyhovuje ani jeden, lze si vytvořit svého vlastního. Editor je ovšem skromný. Jediné co můžete ovlivnit, jsou charakteristiky samotných boxerů.

 

Turnaj – celkem jsou turnaje tři. Dají se však založit vlastní. Cílem turnaje je vyhrát nad osmi borci a pohár je váš.

 

Kariéra – hlavní mód celé hry. Základem kariéry je vyhrávání zápasu, za které dostáváte body a peníze na zdokonalování svých dovedností a zvyšovaní majetku. Vyzývání protibojovníků je velice jednoduché. Stačí mu poslat e-mail a čekat na jeho odpověď. Pak již stačí potvrdit datum a zápas může začít. Vše se zaznamenává do kalendáře, který máte okamžitě po ruce, jako mnoho dalších možností. Boj trvá pět kol po jedné a půl minutě. Vítězem je ten, kdo dostane více bodů. Za vyhrané kolo je 10 bodů, poražený dostane 9 nebo 8 bodů dle zásluh. Po pěti kolech se všechny body sečtou a vyhrává hráč s nejvyšším počtem bodů. Pokud soupeře složíte třikrát k zemi, vyhráváte. 

 

HW požadavky:

CPU 1 GHz

256 MB RAM

32 MB 3D karta