Hollywood Classic Entertinment – Nezapomeň na mě

Zatímco někteří vydavatelé převádějí na lesklé placky původní VHS nahrávky bez jakýchkoli změn, jiní nabízejí osvědčená DVD vydání s mnoha zvukovými stopami a nejrůznějšími titulky. A takové Hollywood Classic Eentertainment v poslední době nabízí v trafikách jeden za druhým filmy, které sotva skončily svou pouť v kinosálech. Další digipackové balení FilmPremiéra za 99,- Kč přináší film Nezapomeň na mě v pátek 13. srpna 2010. Romantické drama je nezapomenutelným příběhem o síle lásky, pevnosti rodinných pout a o tom, že každý den života je potřeba žít opravdu na plné pecky.

Romantický film se současným idolem všech dívek Robertem Pattisonem, který je podle časopisu People jedním z nejvíce sexy mužů planety. Do dívčích srdcí se nesmazatelně zapsal svými rolemi ve filmové sáze Stmívání a v Harry Potterovi. V tomto filmu hraje rebelujícího mladíka, jenž se zamiluje do dívky v podání Emilie de Ravin. Jejich nečekaná láska musí projít silnou zkouškou způsobenou tragédií v obou rodinách. Role otců ztvárnili James Bond Pierce Brosnan a oscarový Chris Cooper.

Jejich osudy spojila tragédie… a tragédie je může znovu rozdělit. Tyler je mladý rebel, který má komplikovaný vztah se svým otcem od té doby, co jeho bratr spáchal sebevraždu.

Tragédie se podepsala na celém jeho životě a má dojem, že mu nikdo nikdy neporozumí. Navíc si prožije konflikt, po kterém se chce pomstít jednomu policajtovi. A tak sbalí jeho dceru.

A tak přichází chvíle, kdy potká Ally, která prožila něco podobného. Láska pomalu začíná uzdravovat jeho zraněnou duši, mezi nimi ale zůstává příliš mnoho tragických tajemství, která je mohou zase rozdělit…

Mezi 70 až 80 procenty: Byť stokrát viděný příběh, tak žádná hloupá romantika, žhavá vzájemná chemie, a konec, který vyráží dech (někomu jako perfektní pointa, jiným jako z prstu vycucané cosi, co do filmu nepatří).

Zadní strana obalu

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 108 minut

Původní název: Remember Me

Světová premiéra: 1. března 2010 – USA, New York

Kinopremiéra v ČR: 25. března 2010

Režie: Allen Coulter

Scénář: Will Fetters

Produkce: Carol Cuddy, Trevor Engelson, Michael Lannan, Nick Osborne, Robert Pattinson

Hudba: Marcelo Zarvos

Kamera: Jonathan Freeman

Střih: Andrew Mondshein

Kostýmy: Susan Lyall

Společnost: Summit Entertainment / Underground Films and Management

Natáčeno: Forest Hills, Queens, New York City, New York, USA / Hans Christian Andersen Statue, Sailboat Pond, Central Park, Manhattan, New York City, New York, USA / Manhattan, New York City, New York, USA / Promenade, Brooklyn Heights, Brooklyn, New York City, New York, USA / Remsen Street & Pierrepont Place, Brooklyn Heights, Brooklyn, New York City, New York, USA

Hrají: Caitlyn Paige Rund (Alyssa Craigová v 11 letech), Moisés Acevedo (lupič), Noel Rodriguez (lupič), Kevin P. McCarthy (policejní šéf), Chris Cooper (seržant Neil Craig), Robert Pattinson (Tyler Hawkins), Athena Currey (dívka s kartáčkem na zuby), Lena Olin (Diane Hirschová), Gregory Jbara (Les Hirsch), Ruby Jerins (Caroline Hawkinsová), Pierce Brosnan (Charles Hawkins), Angela Pietropinto (servírka), Tate Ellington (Aidan Hall), David Deblinger (profesor), Emilie de Ravin (Ally Craigová), Lee Brock (nervózní matka), Meghan Markle (Megan), Emily Wickersham (blondýna z Miami), Kelli Barrett (bruneta z Miami), Jon Trosky (muzikant), Drew Leary (muzikant), Bob Colletti, Scott Burik, William Cote Kruschwitz, Douglas Crosby, Chris McKinney (Leo), Scott Nicholson (policejní doprovod), Tricia Paoluccio (recepční), Kate Burton (Janine), Peyton List (posmívající se spolužačka), Morgan Turner (posmívající se spolužačka), Olga Merediz (Aidanova profesorka), Ebrahim Jaffer (číšník v indické restauraci), David Anzuelo (prodavač), Sándor Técsy (taxikář), Justin Grace (nováček policista), Michael Hobbs (číšník), David Wilson Barnes (obchodní partner), Jane Harnick (máma dívky, slavící narozeniny), Emily Godshall (dívka, slavící narozeniny), Andrea Navedo (Carolinina učitelka), William H. Burns (šafář), Christopher Clawson (Michael Hawkins), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: film o filmu, upoutávka