Amercom – Stíhači v boji 15 – Letecké souboje: První krev

Vydavatelství Amercom plynule navázelo a v ediční řadě Stíhači v boji – Letecké souboje pokračuje ve středu 15. prosince 2010 prvním diskem druhé řady dokumentárního seriálu Dogfights, známého z obrazovek České televize, s názvem První krev za 69,- Kč.  

Prožijte s válečnými piloty dramatické okamžiky bojového vypětí! Díky realistické animaci se dnes ocitneme nad zákopy první světové války.  

Letečtí stíhači v boji II – druhá řada americké série dokumentárních rekonstrukcí o pilotech a pilotním umění od první světové války po současnost.

Zahajujeme epizodou První krev, v níž představíme stíhací esa bojující na dvouplošnících ze dřeva a plátna nad zákopy I. světové války. První piloti té doby po sobě na počátku dokonce stříleli brokovnicemi, pak přišly na řadu první namontované kulomety, které tu a tam při útoku pilotovi prostřílely vlastní vrtuli. Vývoj techniky, taktiky a pilotních zkušeností šel však velmi rychle kupředu. V roce 1916 byla sepsána německým esem Oswaldem Boelckem kniha návodů pro přežití a vítězství na obloze "Dicta Boelcke". Její zásady platí dodnes. 

Žánr: Dokument / Historický / Válečný

Délka: cca 45 minut 

Původní název: Dogfights 

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky  

Titulky: česky, polsky  

Obraz: barevný PAL 4:3  

Bonus: žádný